Intimna oda ženskoj energiji:
Otvorena prva izložba apstraktnih slika Nine Milović “She is divine”

Intimna oda ženskoj energiji: Otvorena prva izložba apstraktnih slika Nine Milović “She is divine”

She is divine, prva samostalna izložba radova Nine Milović, otvorena je sinoć, 29. juna, u galeriji Štab, gde su prikazane apstraktne skulpturalne slike umetnice, koje za temu imaju ženu – u svim njenim božanskim formama i simbolici.

Izložbu je otvorila Biljana Jotić, istoričarka umetnosti, kustoskinja i direktorka Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu. Ona je ukazala na to da su žene kao umetnice kroz istoriju često zanemarivane i skrajnute, ali da je došao trenutak da žensko stvaralaštvo dobije svoje mesto na umetničkoj sceni. Radove Nine Milović nazvala je “autentičnim izrazom ženskog bića”.

DSC 8878 1 Intimna oda ženskoj energiji: Otvorena prva izložba apstraktnih slika Nine Milović “She is divine”
DSC 9154 2 Intimna oda ženskoj energiji: Otvorena prva izložba apstraktnih slika Nine Milović “She is divine”

 “Ovo je ono što jeste žena, ovo je ženski krik koji kaže: To sam ja. To je snaga Nininog delovanja. Smatram da je umetnost izraz, nebitno u kojoj tehnici – da li je to dizajn u tekstilu ili vizuelno stvaralaštvo. A trenutak u kojem se taj izraz javlja je trenutak koji umetnica oseća”, rekla je Jotić.

Publika je imala prilike da čuje i reči Nađe Jokanović, jedne od osnivačica WANNABE MAGAZINE, kao i Ivone Marinković, koja se obratila zvanicama ispred brenda L’Oréal Paris koji je podržao održavanje izložbe. L’Oréal je brend koji je oduvek zagovarao i slavio žensko osnaživanje i samopouzdanje, a u današnjem svetu predstavlja snažan oslonac za sve žene koje žele da se ostvare prateći svoja pravila – kako u umetnosti, tako i u drugim sferama.

Autorka izložbe, Nina Milović, zahvalila se svima koji su je podržali na putu ka njenoj prvoj samostalnoj izložbi.

"Želim da slavim pravu žensku energiju i ono što ona jeste. Svaka slika ovde je vrlo emotivna, intimna, lična. Hvala svim ženama koje su nas podržavale sve ove godine", rekla je Milović.

KOC06864 2 Intimna oda ženskoj energiji: Otvorena prva izložba apstraktnih slika Nine Milović “She is divine”
DSC 9188 2 Intimna oda ženskoj energiji: Otvorena prva izložba apstraktnih slika Nine Milović “She is divine”
KOC06819 2 Intimna oda ženskoj energiji: Otvorena prva izložba apstraktnih slika Nine Milović “She is divine”

Na izložbi je predstavljeno 9 radova koji opisuju i slave 9 karakteristika “Božanstvene žene”, a to su: intuicija, ljubav, razumevanje, saosećajnost, nežnost, kreacija i rađanje, strast, moć i, naravno, ženstvenost. Ninine slike kroz različite dimenzije, tehnike i emocije ispituju božansku prirodu i snagu ženskog bića, koje se iznova transformiše, daje i stvara život.

Posetioci su uživali u reskom i osvežavajućem ukusu BULLDOG London Dry Gina, brenda koji je podržao izložbu She is divine. BULLDOG London Dry Gin uvek šalje jasnu poruku, koju deli sa umetnicom Ninom Milović – budite odvažni da iskažete sebe i proslavite svaki početak novog poglavlja života.

Osim brenda NINAMILÁN art, Nina Milović stoji i iza brenda NINAMILÁN studio. Nakon dugogodišnjeg muzičkog obrazovanja, tokom studija dizajna i jezika, svoje slobodno vreme provodi u slikarskim i vajarskim ateljeima, što dodatno doprinosi razvoju njene kreativnosti i inspiriše je da svoju vizuju savremenog modnog izraza jedne žene, prikaže upravo kroz kolekciju.

Iz želje za kreiranjem sopstvenog brenda, najpre započinje sa svojom prvom preduzetničkom idejom, iz koje nastaje fashion, beauty i lifestyle portal WANNABE MAGAZINE i WANNABE MEDIA – digitalni kreativni studio koji pruža različite usluge kreativne direkcije brendova i pojedinačnih kampanja. Nakon toga, Nina započinje sa kreiranjem NINAMILÁN studio koncepta, koji u svojoj ponudi ima kolekciju odeće, obuće i kožne galanterije.

Izložba će biti otvorena za posetioce u galeriji Štab u SC Galerija do 14. jula 2023. godine.

99 Intimna oda ženskoj energiji: Otvorena prva izložba apstraktnih slika Nine Milović “She is divine”
1x1 Intimna oda ženskoj energiji: Otvorena prva izložba apstraktnih slika Nine Milović “She is divine”

SUBSCRIBE FOR WANNABE LATEST NEWS

X