Svima je jasno da od obuće može da zavisi ceo autfit. Iako deluje kao da se radi o jednostavnom dodatku, cipele mogu da budu ležerne, elegantne, sportske… Ako ste u procesu kupovine novog para, dobro je znati koje cipele treba da zaobiđete jer će biti out ove letnje sezone.

Međutim, kao što svaka devojka zna, trendovi veoma brzo dolaze i odlaze. Ukoliko želite da iz cipelarnika izbacite cipele koje su out i da ažurirate svoju obuću, postoje trendovi koje bi trebalo ispratiti ovog leta. Predstavljamo vam…

Cipele koje su out ove letnje sezone

Ovalne sandale

Veoma je interesantno da jedna cela kategorija potpuno izađe iz mode. Međutim, ako pogledate sve trendove u ovom trenutku, mali broj ih je ovalnog oblika. Umesto toga, četvrtasti i šiljati vrhovi su popularni već izvesno vreme, a dominiraće i tokom letnje sezone.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Mom Edit (@themomedit)

Piramidalne potpetice

Visoke potpetice su idealna opcija kad želite da začinite autfit, ali cipele sa štiklom u obliku piramide ne preporučujemo. Ove cipele imaju tanku štiklu, ali i malu piramidu na vrhu. Umesto njih ćemo viđati kitten cipele ili one sa debljom štiklom. Štikle sa debelim đonom su otmenije i bezvremenske, dok su minimalne kitten štikle elegantna opcija ako težite ka udobnosti.

Sportske sandale

Sportske sandale bile su udobna, sportska opcija koja je nakon debija dobila modernu notu. Omiljene su jer su udobne, ali sa modnog stanovišta, ciklus trendova se ovog leta udaljava od sportskih sandala sa čičak trakama – u korist minimalističkijih i elegantnijih stilova. Ovo ne znači da se udobnost ostavlja po strani, ali u predstojećoj sezoni vidimo sandale sa manje kaiševa. Očekuje se da će ove godine vladati zmijska koža i pletena obuća.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jenny Wood (@woodyjen)

Džombaste patike

Visoka moda je dugo bila pod uticajem street mode zbog čega su džombaste patike bile ekstremno popularne poslednjih godina. Patike sa debelim đonom, uglavnom u beloj boji, bile su omiljeni dodatak opuštenim farmerkama i ležernim haljinama. Ipak, ove patike će sada zameniti uglađenija i retro obuća.

Pročitajte i: Ovako Francuskinje stilizuju denim on denim, a mi želimo da rekreiramo svaku kombinaciju

Prozirne, plastične cipele

Prozirne, plastične cipele sa štiklom bile su jedan od najboljih izbora za večernji izlazak. Ipak, ove cipele polako postaju demode i ​​ne očekuje se da ćemo ih često viđati ovog leta. Iako svakom autfitu mogu da daju određenu dozu privlačnosti, probajte da izbegete da nosite providne, plastične cipele. Bolja opcija će ove sezone biti espadrile sa platformom, a i mnogo su izdržljivije i udobnije od plastične obuće.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@kristina.angelina)

Letnje čizme

Čizme nisu rezervisane samo za hladnije mesece. One su osnovni element za dodavanje malo grublje i rokenrol estretike, ali više nisu najbolji izbor. Kaubojske čizme su u trendu, budući da je sezona koncerata i festivala odmah iza ugla. Ukoliko ipak želite da nosite čizme ovog leta, probajte bajkerke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jo Mercer (@jomercershoes)

Klasične baletanke

Baletanke su ponovo out nakon što su dugo bile na vrhu. Stil se nakratko vratio, verovatno zahvaljujući porastu balletcore trenda, modne estetike popularne na društvenim mrežama. Međutim, ovo ne znači da bi trebalo da posegnete za svojim baletankama iz prethodne dve decenije. Mary Janes, baletanke sa kaišem i dvobojne baletanke su popularne opcije ovog leta. Elegantne, crne baletanke ove sezone su favorit i idealne su ukoliko želite da dodate malo šika svom autfitu. Na kraju krajeva, ove cipele su udobne i savršeni dodatak soft girl estetici.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by harmony (@harmonyyoungs)

Mokasine sa platformom

Malo muške estetike može da izgleda veoma šik sa pravim izborom garderobe, zbog čega su prošlih sezona mokasine sa platformom bile IT cipele. Mokasine spadaju u bezvremenske komade koji nikada neće u potpunosti izaći iz mode. Međutim, određeni detalji će sigurno varirati, kao što je slučaj sa mokasinama sa platformom. Stil postaje uglađeniji, tako da zdepasta obuća ustupa mesto tradicionalnim mokasinama i oksfordicama, posebno sa minimalnim detaljima.

Pročitajte još i: 6 modela sandala koje su baš svakog leta u trendu

Naslovna fotografija: instagram.com/bellastovey

Marija Gavrilović

Comments