Beyoncé je jedna od retkih svetskih zvezda koje veoma otvoreno govore o svom privatnom životu, lepim ali i lošim momentima. Priznala je da joj je često veoma teško da nađe vreme za sebe, ali se trudi da joj prioritet svakog dana bude odvajanje makar 5 minuta za self care rutine. Ova godina je bila prva u njenom životu u kojoj se nije pitala gde će putovati sutra, a gde dan posle toga, da li ima nastup ili neki događaj koji treba da poseti? Čitavu godinu provela je u miru svog doma sa suprugom i troje dece, a uspostavila je i novu rutinu koja joj je donela mir i spokoj.

U kampanji za svoju novu kolekciju “Ivy Park” poznata pevačica otkrila je da svakog dana odvaja minimum 5 minuta za sebe i svoju novu omiljenu praksu – toplu kupku. Osim što joj daje nekoliko spokojnih minuta u svakom danu u kojima može da uživa u miru i tišini, svakodnevno praktikovanje tople kupke ima niz razlčitih zdravstvenih benefita, te pozitivno utiče na srce, disanje, cirkulaciju, ali i našu kožu i kosu. Stručnjaci je još nazivaju i hidroterapijom, a ovo su samo neki od razloga zašto bi uživanje u toploj kupki trebalo da postane vaš ritual.

Opušta umorne mišiće

Ukoliko redovno trenirate i fizički ste aktivni, topla kupka može doprineti opuštanju mišića i eliminisanju napetosti koja se u njima sakupila do sada. Ako često osećate da vam kolena krckaju ili vas leđa bole koliko god ispravno sedeli, priuštite sebi toplu kupku i osetite kako ukočenost i umor postepeno napuštaju ove delove tela.

Comments