Svako od nas je u nekom periodu života osetio manjak samopouzdanja, što nije nimalo prijatan osećaj i što nas sprečava da do kraja uživamo u endless mogućnostima koje nam život nudi. Nemojte prebacivati sebi što iz vas u svakom trenutnu ne sijaju stav, samopouzdanje i vera u sebe, ali isto tako – dajte sebi šansu da se osetite bolje i pokažete svetu oko sebe svoj pun potencijal, jer ste za to sposobni. U nastavku vam predstavljamo čak 10 stvari koje vam mogu pomoći da podignete svoje samopouzdanje i prikažete autentičnu i srećnu sebe!

Budite brutalno iskreni prema sebi

Nekada je potrebno biti nežan prema sebi, ali nekada nam više pomaže brutalna iskrenost. Razmislite, da li ste zaista iskreni u svojim odnosima sa bliskim ljudima? Da li prikazujete autentičnu sebe ili onu sliku sebe koju milsite da bi drugi želeli da vide? Naravno, niste i nećete biti bez mana i naravno, ne možete se dopasti svima – ali najvažnije je da volite sebe i da živite svoj život onako kako vi želite. Zato, ako vidite da to ne činite i da ste u situaciji u kojoj stalno krijete strane svoje ličnosti i osećate se nesigurno, vreme je za promene!

Počnite da koristite vizualizaciju

Kada unapred razmišljamo o scenarijima situacija koje će uslediti, najčešće se spremamo na najgori ishod. Mislimo da ćemo se izblamirati, da nećemo dobiti povišicu koju planiramo da tražimo, da ćemo biti odbijeni. Ali, sve što je zapravo potrebno je da “hakujete” svoje scenarije u glavi i počnete da zamišljate pozitivne ishode, uz reči afirmacije i priznavanje svojih dobrih strana. Možete vi to i videćete, pozitivna vizualizacija dovodi do pozitivnih ishoda!

Vežbajte empatiju i pozitivno razmišljanje

Naravno, ne možete preko noći preokrenuti sve u svom životu i najednom gledati život kroz ružičaste naočare. Ali, ono što možete učiniti je da vežbate pozitivno razmišljanje, zahvalnost i empatiju prema sebi. To možete učiniti kroz vežbanje mindfulnessa i vođenje dnevnika, koji će vam pomoći da bolje sagledate svoj napredak. Ljubav prema sebi se može vežbati i naučiti kao bilo šta drugo, verujte nam!

Prihvatite komplimente

Koliko puta vam se desilo da jednostavno ne umete da prihvatite kompiment uz “hvala ti”, bez različitih nastavaka rečenice koji umanjuju stvar zbog koje vam se neko pohvalio? Zato, vežbajte. Sledeći put kada vam neko pohvali autfit, nemojte reći “jao hvala, ali znaš kupila sam to na sniženju” – već se samo zahvalite i nemojte dodati ni reč preko. Znamo, neće biti jednostavno, ali biće efektno i učiniće da se osećate dobro i sigurno u sebe.

Pametno koristite društvene mreže

Društvene mreže koje prikazuju naizgled savršene živote drugih, često su izvor toksičnosti u našim životima, jer čine da se osećamo kao da samo naš život nije fotogeničan i idealan, dok svi drugi jesu. Zato, otpratite sve one ljude koje ne želite zaista da gledate online, i pokušajte da vreme, koje ste do sada provodili na mrežama kreirajući lažni život, iskoristite za konkretne aktivnosti koje će vas činiti srećnijim u stvarnom životu.

Comments