Kako se ono kaže: “New year, new me“. U periodu oko nove godine je sasvim prirodno da imate potrebu da napravite promenu, jer je to način da označite novi početak. To ne mora biti ništa veliko, čak i najmanja promena u izgledu može učiniti da se osećate sasvim drugačije. U 2022. očekuju nas razni trendovi kada je kosa u pitanju – neki će biti pomalo ekscentrični sa daškom nostalgije, a neki će više ići na to da kosa izgleda prirodno i effortless. Ovakve frizure će u 2022. godini biti pravi hit!

Bob ne ide nigde

Bob je u 2021. godini spadao među omiljene frizure, a taj trend će se nastaviti i u 2022. godini. Vodeći će biti Alexa Chung’s bob, a jednaku popularnost je imao i prošle godine. Ovakav stil frizure će pratiti razne varijacije vezane za dužinu, oblik i volumen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taylor LaShae (@taylorlashae)

Zašto je bob toliko popularan? Zato što je upečatljiv, zato što parira pravilnom obliku lica, otkriva vrat i ključne kosti, a vaše jagodice će izgledati neverovatno. Ako volite da rizikujete odlučićete se za kratki bob, koji će biti iznad brade, u ravni sa usnama.

Najbitnije od svega, nećete se truditi da vaš bob izgleda savršeno, biće pomalo neuredan – to je ono što nam donosi vraćanje estetike devedesetih, pomalo grunge look.

Frizure koje dugo traju

Ovaj trend je nastao pod uticajem pandemije. Zbog lockdowna i skraćenja radnog vremena frizera, ljudi su počeli znatno ređe da idu kod frizera nego što je to bio slučaj pre 3 godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yumi Nu (@_yumi_nu)

Zato su klijenti počeli da traže što jednostavnije frizure koje će zadržati svoj oblik i nakon dužeg vremena. Da bi se frizura održala dovoljno da možete ići kod frizera svega dva puta godišnje, potrebno je napraviti oštre linije i prelaze. Sada frizeri kosi prilaze sa ciljem da ona što duže bude oblikovana, a ranije je akcenat bio na stajlingu, koji je kratkotrajan.

Comments