Većina nas u kasnim dvadesetim i ranim tridesetim godinama ima već ustaljene skin care rituale, kojih se “religiozno” pridržavamo i u čijim benefitima uživamo – a neki od tih rituala uključuju ulja za lice ili telo. Ulja u poslednjih nekoliko godina doživljavaju porast popularnosti u skin care industriji i zato vam u nastavku otkrivamo njihove pogodnosti, koji je najbolji način da ih koristite i kada bi trebalo da ih izbegnete. Uživajte u našem skin care vodiču za upotrebu ulja, i unapredite svoju rutinu već danas!

Ulje nije isto što i hidratantna krema

Ulja za lice imaju sličnu formulaciju kao prirodna ulja i masti u našem organizmu, a oni su inače zaduženi za regulaciju i obnovu barijere naše kože – i pomažu joj da zadrži adekvatnu hiriranost. Ipak, ono što bi trebalo da razlikujete su efekti hidratantne kreme i ulja za lice – pošto njihova uloga u nezi naše kože uopšte nije ista! Koža našeg lica će upiti ulje, ali ulje je neće direktno hidrirati. Ulje bi trebalo naneti nakon hidratantne kreme, kako bi se efekti kreme zadržali i “zaključali” u vašoj koži.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Noisetier (@thenoisetier)

Različita ulja imaju različite benefite

Nisu sva ulja ista, a sastav i koncentracija ulja koje koristite određuju namenu pomenutog ulja. Ulje čajevca pogodno je za čišćenje kože, dok je, na primer, ulje pupoljka ruže pogodno za adekvatnu spoljašnju negu i mekoću kože. Takođe, različita ulja različito reaguju na svaki od tipova kože. Ključ je u tome da ulje za koje se odlučite u sebi treba da sadrži sastojke koji će baš vašem tipu kože pružiti najveće benefite – i zato se dobro raspitajte o sastavu ulja koje nabavljate. U nastavku vam otkrivamo benefite ulja za suvu i meštovitu do masnu kožu.

Comments