Curtain bangs je prava letnja frizura jer poseduje taj vajb slobode, opuštenost talasaste kose i talasa mora. Ako se razmišljate da na leto malo promenite frizuru, ali ne želite da uradite nešto drastično i namera vam je da zadržite istu dužinu kose, onda bi trebalo da razmislite da isečete ovakve šiške.

Sada imaju sve veću popularnost, samo skrolujte TikTokom – videćete pregršt devojaka sa tutorijalima kako ove šiške iseći kod kuće, a da opet izgledaju savršeno.

Curtain bangs će vam najbolje stajati ako nemate sasvim ravnu kosu, jer takve šiške jesu blago uvijene. Obično su malo duže, idu preko očiju i podeljene su razdeljkom. Upravo je to razlog zašto tako dobro uokviruju lice, slobodno padaju i ističu centralni deo vašeg lica.

Iako su u pitanju šiške, neće postojati onako drastičan prelaz kao kad biste ih kratko isekli preko čela, jer tad umeju da budu teške za kontrolisanje. Još jedna njihova vrlina u odnosu na obične šiške jeste da se kosa neće tako brzo mastiti, jer one uopšte ne padaju preko čela. Tako već drugog dana od pranja kose nećete izgledati masno.

Još vas nismo ubedili da isprobate curtain bangs? Ok. Da li ste znali da ovakve šiške stoje svakom tipu lica i različitim teksturama kose? Obične šiške su no-no za talasastu i kovrdžavu kosu (zavisi od kovrdži) zato što su izuzetno teške za kontrolisanje i nikad ne znate šta će vas dočekati u jutarnjim satima. Ne želite da ih peglate, a da ostatak kose ostane talasast, kovrdžav – jer je 2007. davno prošla.

Dakle, uopšte ne morate da se brinete oko ovih stvari, zato što će se vaše šiške ponašati kao i ostatak vaše kose, samim tim ćete mnogo lakše moći da je oblikujete. Nećete morati redovno da ih skraćujete kao što je to slučaj sa kratkim šiškama. Možete ih pustiti da nastave da rastu koliko god želite, što neće smetati vašim očima.

Sad da se vratimo na skraćivanje šiški kod kuće. Molimo vas da to ostavite profesionalcima. Postoje načini kako to možete da uradite sami, ali ako negde pogrešite – niste frizer pa da to možete da popravite, a šiške će izgledati zaista loše.

Kako se održavaju curtain bangs?

Biće vam potrebni povremeni odlasci kod frizera ako želite da održite tu dužinu, kao i to da vaše šiške uvek izgledaju najbolje moguće. Jeste da se neće mastiti jednako brzo kao obične šiške, ali ako želite da budu osvežene – suvi šampon će biti vaš najbolji prijatelj. Samo ga naprskajte na šiške i ponovo oblikujte. Na taj način će vaša kosa uvek izgledati kao da je tek oprana.

Za oblikovanje koristite četke za feniranje. Četkajte iznutra i vucite četku ka pozadi. Na taj način će šiške uokviriti lice, a onda ih samo pustite da slobodno padaju.

Ako želite da osvežite šiške, a imate kovrdžavu kosu, dovoljno je da ih samo naprskate vodom i stavite gel koji inače koristite za oblikovanje kovrdži. Na ovaj način ćete za bar jedan dan odložiti pranje kose.

Naslovna fotografija: instagram.com/inspiringinstafeeds

Jovana Petković

Comments