Maskara je kao desert na samom kraju šminkanja. Dozvolite mi da objasnim. Kada završite full makeup i udaljite se od ogledala, ako nemate maskaru na očima – jasno je da šminka nije gotova. Stavljanje maskare je final touch koji učini da celokupan izgled bude savršen. A to veoma dobro zna i glumica i pop pevačica Selena Gomez, koja je sa svojim pratiocima podelila trik kako da vam, nakon što nanesete maskaru, oči izgledaju još krupnije.

Nebitno je da li je u pitanju dnevna ili intenzivnija šminka – maskara čini da sve lepše izgleda! Baš zato je nekako najteže prežaliti kad kupite lošu maskaru. Kupovina tečnog pudera koji nam ne odgovara je postala sasvim normalna pojava, niko više na to ni ne reaguje. Ali, kupovina loše ili suve maskare – to je težak udarac.

Kada u svojoj kolekciji imate dobru maskaru, onda znate da sve ostalo i nije toliko bitno. Lično obožavam maskare i najviše volim da otkrivam i isprobavam nove. Tako i kada je u pitanju nanošenje maskare, jer se i tehnika nanošenja može menjati.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Selena Gomez (@selenagomez)

Tako sam na TikToku, kao veliki ljubitelj ove aplikacije, naišla na video Selene Gomez u kom je sa svojim pratiocima podelila kako nanosi maskaru. Naravno, u pitanju je maskara njenog brenda Rare Beauty, ali nije nas samo maskara oduševila, već i trik kojim se Selena Gomez poslužila!

Sigurno se sećate da je tečno rumenilo makeup brenda Selene Gomez postalo vrlo popularno zahvaljujući TikToku. To, naravno, ne znači da rumenilo drugačije ne bi bilo toliko popularno, ali je TikTok ubrzao čitavu stvar jer su makeup artisti preplavili sadržaj recenzijama ovog proizvoda.

Verovatno se sada već pitate kakav je to trik nanošenja maskara, jer je toliko dugo nanosimo, a još uvek nismo čuli da iko koristi bilo kakve trikove. Maskara je maskara, ona ima svoju prateću četkicu kojom se trudimo da što bliže priđemo trepavicama i da ih lepo podignemo – i to je to.

Međutim, Selena Gomez se koristi drugim trikom koji čini da joj oči izgledalu kao kod lutke. Ovaj trend je postao viralan za samo nekoliko dana, baš kao i pomenuta tečna rumenila. Čim ga budete probali, Selenin brzi i jednostavni trik postaće vaš go to izbor nanošenja maskare na donje trepavice!

@selenagomez @rarebeauty ♬ Crazy – Patsy Cline

Dakle, Selena Gomez je u svom videu pokazala kako uz pomoć pincete za čupanje obrva čini da njene donje trepavice budu definisane i da izgledaju mnogo duže. Kako i vi to možete da učinite? Veoma je jednostavno, i biće vam potrebno samo nekoliko sekundi.

Na donje trepavice nanesite maskaru kao što je i inače nanosite. Ukoliko volite da nanosite dva sloja kako bi vaše trepavice bile definisane – učinite to. Zatim, uzmite pincetu i njom polako hvatajte trepavice i slepljujte ih jednu sa drugom. Pojedine će, naravno, da se slepe, ali će taj efekat da učini da one budu dugačke i usredsređene na jednom mestu.

Ovaj trik će vašim trepavicama dati volumen i učiniti da izgledate kao Twiggy, koja je koristila ovaj trik kada je nosila svoj dobro prepoznatljiv eye look. Kada je Selena Gomez podelila ovu tehniku, mnogi su je isporbali i bili oduševljeni! Sada je ovaj trend nanošenja maskare jedini koji treba da ispratite, a kada ga budete isprobali – sigurno ćete nastaviti da ga koristite.

Naslovna fotografija: instagram.com/selenagomez

Milica Antić

Comments