Kroz istoriju, pamtimo žene koje su bile ideal lepote svoga vremena. Lepota jeste u oku posmatrača i o njoj možemo mnogo i iscrpno debatovati – ali moramo se složiti da imena poput Marilyn Monroe, Cleopatra ili Grace Kelly vezujemo za sinonim lepote. Ove lepotice su posebne, svaka na svoj način, a o njihovoj nemerljivoj lepoti govorimo i dan-danas, godinama, decenijama ili čak milenijumima kasnije. Mi smo bile radoznale i istražile smo u čemu je mogla biti tajna njihove lepote, a u nastavku teksta vam predstavljamo ono što smo otkrile. Ovo su ključne beauty tajne poznatih ikona lepote. 

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe poznata je po svojoj lepoti, crvenim, senzualnim usnama i zavodljivom pogledu, ali i po svojoj savršeno izvajanoj figuri. Njeno telo u obliku perfektnog, srazmernog 90-60-90 peščanog sata postalo je ideal izgleda ženskog tela, a mi smo saznali kako je Marilyn održavala svoju liniju. Ona je svoju ishranu bazirala na proteinima i mastima, a imala je striktni jutarnji režim ishrane kojeg se pridržavala. Pre jutarnjeg tuširanja Marilyn je svakog jutra zagrevala čašu mleka, u koju bi zatim sipala dva sirova jajeta, umutila ih, a zatim tu mešavinu popila.

Cleopatra

Kleopatra je jedna od najpoznatijih vladarki Egipta, a bila je poznata po svojim ritualima lepote, blistavoj koži i magnetskoj privlačnosti kojom je zračila. Za nju kažu da je ponekad naglašavala crte svog lica šminkom tako da deluje muževnije, kako bi pokazala da može da parira muškim vladarima, ali ona je zapravo najpoznatija po svojim kupkama u toplom mleku, u kojem su se nalazili i med i latice ruže. Ova nežna kupka na savršen način negovala je i pročišćavala njenu kožu, a latice ruže uticale su na tamne fleke i činile njenu kožu poznato blistavom.

Sophia Loren

Sophia Loren, najpoznatija italijanska lepotica sa velikih ekrana, u svoje vreme bila je simbol seksepila i prirodne lepote. Ona je jednom u šali rekla kako su za njenu zanosnu figuru zaslužne paste, a Sophia nam je na ličnom primeru pokazala kako uživanje u životu i hrani čine da blistamo. Sophia je svoju kožu održavala mekom redovnom hidratacijom, a kako bi zadržala vlagu u koži, s vremena na vreme praktikovala je kupke u maslinovom ulju. Ah, italijanske lepotice.

Comments