Ne mora da dođe 1. januar da bismo pisali liste i ciljeve. To možemo da uradimo bilo kad, ali sada, na polovini godine je pravi trenutak. Da bi naša karijera napredovala, moramo da napredujemo mi sami, a ovo je 6 ciljeva koji će nam pomoći u tome.

Steknite novu veštinu

Sigurno postoji nešto što ste oduvek želeli da naučite. Sigurno nećete moći za pola godine da koristeći razne aplikacije i privatne časove savladate norveški jezik, ali možete uz pomoć Gugla da naučite da radite nešto potpuno novo. Da pravite minđuše od gline, da naučite kako se pravi dekupaž, da upišite kurs i da naučite kako se koristi ona stara singerica koja vam skuplja prašinu već godinama. Tvrdnja da nemamo slobodnog vremena je lažna – imamo ga, ali ga koristimo za odmor. I to je u redu, ali možemo ponekad da slobodno vreme posvetimo učenju nove veštine.

Krenite da naplaćujete svoj hobi

Ukoliko vam je hobi skupljanje markica, to baš i nije nešto što možete da naplatite, ali zato  – bravo za vas – ste stekli novu veštinu! Instagram je platforma koja pokriva toliko veliko tržište da možete prodati šta god. Da li ćete da ukrašavate benkice stihovima iz Cobyijevih pesama ili ćete od čokoladica da pravite bukete, više nije bitno – prodaće se. Uz dobru estetiku i duhovite opise, sigurno ćete moći da zaradite makar za džin-tonik vikendom, koji nikad nije “samo jedan”.

Pronađite mentora

Sigurno postoji neko na koga se ugledate. Kada shvatimo da nam drugi, uspešniji ljudi nisu konkurencija nego uzor, mnogo će nam lakše biti da učimo od njih. Nađite nekog ko će izdvojiti sat vremena nedeljno da vas usmeri, da vam osvetli put i pripazi da se ne zagubite. U doba Zoom sastanaka, to je još lakše, samo pronađite nekoga dobre volje ko će želeti da vam pomogne.

Comments