Muzčki video je često razlog zbog kog neku pesmu pamtimo godinama, a često se desi da fenomenalan spot skrene pažnju na pesmu koja bi inače prošla neopaženo. Neke od videa pamtimo po upečatljivoj koreografiji, manekenkama u spotu ili jedinstvenim odevnim kombinacijama. Ovo su samo neki od najbolje stilizovanih muzičkih videa svih vremena.

Freedom – George Michael

Snimljen početkom devedesetih, ovaj video je i danas izuzetno intrigantan i popularan, zbog činjenice da se u njemu pojavljuju najveći supermodeli tog perioda – Naomi Campbell, Linda Evangelista, Tatjana Patitz, Christy Turlington, i Cindy Crawford. S obzirom na to da je budžet za spot bio izuzetno mali, George ih je obukao u svoju garderobu, što i nije bio preveliki problem jer je na njima se izgledalo savršeno. Iako pesma nije doživela preteran uspeh na top listama, ovaj spot i danas svi pamte.

Too Funky – George Michael

I ovaj Georgeov spot bio je pun supermodela kao što su Linda Evangelista, Eva Herzigova i Tyra Banks koje su bile odevene u ekskluzivne i ekstravagantne Thierry Mugler komade kreirane posebno za ovu priliku.

Yoncé – Beyoncé

Beyoncé je bila kreativni tvorac ovog spota, a njen cilj je bio da i kroz pesmu i kroz video pošalje sliku nezavisne, neustrašuve žene. Kombinujući čipku, krzno i animal print sa Louboutin štiklama, Beyoncé je stvorila seksi outfite, a pored nje su u spotu prisutne i manekenke Joan Smalls, Jourdan Dunn i Chanel Iman.

Comments