Sigurni smo da ste prethodnih dana uživali u gledanju novih epizoda serije The Crown, a naročito u epizodama u čijem se fokusu nalazi poznata princeza Diana. Princeza Diana je verovatno najvoljenija kraljevska ličnost među ljudima širom sveta, a tokom devedesetih godina, kada se nalazila na vrhuncu popularnosti, postavila je niz trendova, kako svojim držanjem i ponašanjem, tako i svojim modnim i beauty izborima. Ovo su neki od najboljih beauty momenata princeze Diane koje rado rekreiramo i danas, više od 20 godina nakon njene smrti.

Njen šminker u svim prilikama bila je njena izuzetno bliska drugarica Mary Greenwell, koja je, zajedno sa njom, putovala na sve događaje. Mary ističe da poznata princeza nikada nije bila preveliki ljubitelj šminke, već je uvek zahtevala da je šminka prirodno i neupadljivo, te da samo blago naglasi njene oči i usne. Ipak, iako je princeza više volela da ostane u svojoj zoni komfora, Mary je zaslužna za jedan od najboljih beauty momenata u Dianinom životu, a to je upotreba plavog ajlajnera. U početku je bila skeptična, međutim, plavi ajlajner je kasnije postao jedan od njenih omiljenih makeup lookova, te ga je koristila u različitim nijansama plave, od teget do nebeskoplave.

Kada je karmin u pitanju, princeza se uvek pridržavala svetlih pink i nude nijansi koje su savršeno išle uz svaku modnu kombinaciju i svakodnevne obaveze jedne princeze, ali je u posebnim prilikama i na svečanostima uvek nosila upečatljivi crveni karmin. Veoma je volela i sjajeve za usne koji su im davali puniji oblik i činili čitav njen makeup glamuroznijim.

Njena nekadašnja šminkerka Mary otkrila je da su, osim besprekorne nege, savršenom izgledu njenog lica uvek doprinosile upotreba laganog pudera i BB krema koje su ujednačavale sve nesavršenosti na njenom licu, istovremeno joj dajući potpuno prirodan izgled. Njen izbor bile su lagane tonirane kreme sjajne teksture koje su licu davale prirodne svežinu i omogućavale joj da uvek izgleda odmorno, čak i kada je situacija bila potpuno suprotna. Gde god bi se pojavila izgledala bi kao da na njenom licu nema apsolutno ničega osim maskare i karmine, što je look kome i danas težimo i svakodnevno ga usavršavamo.

Comments