Kada kažemo “modni trendovi” obično podrazumevamo nešto što je popularno, ali to popularno ne znači nužno i atraktivno, lepo, praktično… Uostalom, evolucija modnih trendova počevši od 1900. godine do danas to i te kako dobro dokazuje.

Početkom XX veka glavni hit su bili korseti. Ali. Da li zaista mislite da je ovaj komad garderobe tako udoban i praktičan koliko je lep i otmen? Jok, vala! Povrede unutrašnjih organa, slomljena rebra, sati i sati provedeni u oblačenju, a da ne govorimo o tome da se u njima jedva disalo! Neka, hvala. Dobro je da ne živimo u 1900. godini! Desetak godina kasnije bile su popularne duge “pencil” suknje koje su bile (doslovno) obogaćene slojevima i slojevima materijala. Možda to tada jeste bilo šik i moderno, ali nije baš bilo zabavno hodati u tako pripijenoj, a tako teškoj suknji, zar ne? A 1920. godine i šeširići nalik na one za bebe? Oh…

1900 1920 Ovo su najgori modni trendovi svih vremena

Da li znate da su se u istom periodu (’20. godine XX veka) žene kupale u haljinama? Ne, nije to bilo neko uvrnuto pravilo, već su kupaći kostimi izgledali tako – kao haljine! Nešto kasnije, ’50. godina XX veka, izraz otmenosti i stila bile su bele rukavice. Da se razumemo, one jesu krajnje simpatične, ali da li biste zaista mogle da funkcionišete sa njima? Nimalo praktično! Deceniju kasnije modu “opsedaju” uvrnute hulahopke koje su tako šarene i tako čudno izgledaju na nogama da nam zaista nije jasno šta su devojke videle u njima. Možda su zanimljive na prvi pogled, ali može to mnogo bolje.

1920 1960 Ovo su najgori modni trendovi svih vremena
Comments