Obrve mogu izmeniti način kako vaše lice izgleda. Oblik obrva koji odgovara vašem licu može istaći vaše crte na pravi način. Suprotno tome, oblik koji vama ne odgovara, može nažalost pogoršati vaš izgled. Zato vam predlažemo da pogledate kakvi sve trendovi u oblikovanju obrva postoje i razmislite šta bi vama najbolje stajalo.

Brow lamination

Brow lamination je trend koji je definitivno najpopularniji na Instagramu u 2022. godini, jer postoji gotovo 2.5 miliona tagova sa tim nazivom. Ovo je delimično trajan tretman, koji vaše prirodne obrve podiže i oblikuje ih tako da čine savršenu simetriju.

Dobićete efekat očetkanih obrva, pa će one tako automatski izgledati punije i lepše. Ovu metodu oblikovanja su isprobale Gigi Hadid i Dua Lipa, a na fotografiji ispod možete videti kako to izgleda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @jasminehollins

Natural Brows

Trend prirodne obrve je, takođe, prilično popularan i ima gotovo milion tagova na Instagram aplikaciji. Prema ovom trendu, potrebno je samo da se držite vašeg prirodnog oblika obrva, samo ga je potrebno malo srediti i popuniti obrve po potrebi. Vaše obrve uz ovaj metod neće biti ni previše tanke, niti debele, već savršene uz minimum sređivanja.

Čupave obrve

Trend čupavih obrva je započela pevačica Billie Eilish. I ovaj način održavanja obrva je jedan od najjednostavnijih. Dovoljno je očešljati ih i uredno počupati. Naravno, ukoliko želite da vam izgledaju raščešljano čitav dan, taj efekat ćete postići uz gel za obrve koji se neće videti kada se osuši.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BILLIE EILISH (@billieeilish)

Paperjaste obrve

Metoda paperjastih obrva je slična sa čupavim obrvama, ali razlika je u tome što ih ne ostavljate samo raščešljane, nego ih oblikujete tako da imaju ravnu liniju. Kad se očešljaju, obrve deluju daleko punije, nego kada im ništa ne uradite.

Ovde je gel za obrve neizbežan. Najbolje je da četkicu za obrve umočite u gel i tako raščešljate za najbolji efekat i onda izravnjate gornju stranu obrva donjim delom četkice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by steph hui🦋 (@stxph.h)

Blajhane obrve

Trendu blajhanih obrva su se pridružile mnoge zvezde. Među njima su Kim Kardashian, Lady Gaga i Lizzo. Pre nego što se odlučite na ovaj korak, bitno je da budete sigurni da će vam blede obrve stajati, a to možete znati prema vašem tenu.

Ako vam dobro stoje hladni tonovi za bele obrve ili topli tonovi za žućkaste, a pritom imate i boju kose koja će se dobro ukolpiti sa obrvama, onda slobodno eksperimentišite. Na kraju krajeva, ako uvidite da je u pitanju greška, lako ćete ih ofarbati u tamnije.

Tanke obrve

Ponovo nam se vraća trend koji je bio popularan dvehiljaditih godina, a to su toliko tanke obrve da se mogu prebrojati sve dlačice. Nekome tanke obrve zaista dobro stoje i ističu čeone i jagodične kosti i zaista izgledaju seksi.

No, pre nego što se odlučite na to da ih sasvim istanjite, upozoravamo vas na to da kada se jednom istanje, postoji mogućnost da se nikad više ne vrate u svoje pređašnje stanje. Slušajte savete starijih generacija, jer neki od nas i dalje žive sa greškama načinjenim zbog ovog trenda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Naslovna fotografija: instagram.com/jasminehollins

Jovana Petković

Comments