Zašto ne bismo putovale same? Postoje mnoge prednosti solo putovanja – ne morate se ni sa kim dogovarti i uklapati datume, možete ići tačno gde želite i zasigurno ćete iskusiti doživljaje koje ćete pamtiti.

Jedno od najboljih životnih iskustava koje vam se može desiti jeste solo putovanje. Bićete prepušteni sami sebi i moraćete da se snađete. Ovo vam može u velikoj meri bustovati samopouzdanje i pomoći vam da verujete sebi i svojim sposobnostima.

U daljim redovima vam preporučujemo najbolje destinacije za solo putovanja, gde ćete se bez sumnje odlično provesti.

Island

Putovanje na Island će vam verovatno biti jedno od najugodnijih i najbezbednijih putovanja ikad iskušenih. Prestonica Islanda je Rejkjavik, grad čarobne muzike i ljubaznih ljudi, gde ćete zasigurno imati prilike da upoznate još putnika iz drugih zemalja i sklopite zanimljiva poznanstva. Postoji bezbroj razloga zašto Island treba da se nađe na vašoj listi putovanja, a pojedini od njih uključuju prelepu prirodu kakve nema nigde na svetu, jedinstvena kultura i jezik. Jedino nemojte ići zimi ako niste sremni na ekstremnije zimske temperature.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iceland (@iceland)

Švajcarska

Švajcarska je definitivno jedna od najbolje uređenih zemalja na svetu i upravo zbog toga je vredna vaše posete. U ovoj državi ćete naići na pejzaže koji oduzimaju dah i prelepe gradove sa karakterističnom planinskom arhitekturom. Ovo je jedna od zemalja u kojoj ćete napraviti najlepše fotografije za Instagram, jer je, jednostavno, sve tako fotogenično i divno. Ženeva je jedna od omiljenih turističkih destinacija u letnjim mesecima, zbog blizine jezeru. A ako putujete u zimskom periodu, ne smete zaobići i Alpe.

Novi Zeland

Ako žudite za dalekim destinacijama, Novi Zeland je definitivno pravi izbor za jedno solo putovanje. Moramo najpre da napomenemo da su Novozelanđani izuzetno ljubazni i da će biti više nego radi da vam pomognu kako god mogu. A o prirodi i lepoti Novog Zelanda je suvišno pričati. Pejzaži su nestvarno lepi, pa nije ni čudo što se upravo tu snimala trilogija Lord of the Rings.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by New Zealand (@purenewzealand)

Comments