U pogledu dizajna enterijera, top trendovi za 2022. godinu uključuju povezivanje sa prirodom, praktično skladištenje, i stylish ideje za renoviranje spavaće sobe – u cilju unošenja sveže energije u svačiji dom. Naše spavaće sobe predstavljaju važan prostor našeg doma, pružajući nam utočište za odmor i relaksaciju. Ovi trendovi za 2022. neće samo učiniti da vam prostor izgleda lepo, već će vam pomoći i da se osećate lepo. Ove godine je akcenat na opuštajućim prirodnim elementima, i izbacivanju predmeta koji utiču da se osećamo opterećeno.  

Zidni paneli

Zidni paneli nastavljaju da budu popularni stylish elementi i ove godine, dodajući dubinu i teksturu spavaćim sobama. Ova vanvremenska karakteristika oplemenjuje svaku sobu. Umesto tradicionalnog uzglavlja, paneli će izgledati sjajno iza kreveta, postajući sofisticirana fokusna tačka bilo da se odlučite za smelu nijansu ili neutralan ton. Celoj prostoriji će pružiti familijarni osećaj, dajući joj na karakteru. Sad je ujedno i trend uklopiti panele sa tapetama, kreirajući upečatljivi fokus na zid spavaće sobe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fy! (@iamfy)

Trend “nereda”

Možda se čini kao nešto suprotno od onoga što biste želeli, ali trend “nereda” postaje rafinirani maksimalizam. Više slika, jastuka, fotografija, knjiga na jednom mestu – zašto da ne? Napunite prostor stvarima koje volite, koje za vas imaju značenje, a ovakav statement stil će dati karakter vašoj spavaćoj sobi. Kombinujte jake boje, teksture, materijale s kontrastnim elementima, koji će uneti osećaj izobilja u vaš dom. Ovakav pristup uveliko dominira u 2022. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fy! (@iamfy)

More zelenila

Biofilni dizajn se ogleda u povezivanju sa prirodom i unošenjem prirodnih elemenata u vaš dom, što je potražnju za ovim dizajnom na Pinterestu povećalo za čak 200%. Uz trend “nereda”, biofilni dizajn će dominirati ove godine, ali će se umesto velike količine cveća bazirati na manjim biljkama u saksijama sa više slobodnog prostora za disanje. Pored kiseonika, biljke unose i zelene tonove koji su idealni za sve vrste prostorija, a svaki unos prirodnih elemenata ima pozitivni uticaj po naše mentalno zdravlje. 

Comments