Koliko vremena provodite na YouTubeu i da li vam je svet YouTubea koji ne uključuje puštanje muzike nepoznat? Ili možda čak imate i predrasude prema kreatorima na ovoj platformi, povučeni mrežom lokalnih YouTubera čiji se sadržaj bazira na skandalima i igricama? Ukoliko su odgovori na prethodna pitanja da, ovo je tekst za vas. U njemu ćemo vam otkriti sasvim drugu stranu ove platforme, onu koja je kreativna, radoznala, iz koje ćete sigurno saznati nešto novo, i koja je pre svega – ljudska i relatable. U nastavku teksta pronađite listu od devet stranih YouTubera, koji su među sobom u potpunosti različiti, a koji kreiraju inovativan video sadržaj koji vredi pogledati.

Iz i Johnny Harris

Kako uopšte u jednu rečenicu staviti sve što Iz i Johhny zapravo rade? Iskreno, veoma teško. Oni su mladi bračni par iz Kanade, i oboje se bave istim primarnim poslom, a to je kreiranje video sadržaja. Johnny pored svog ličnog YouTube kanala kreira videe i za medijsku kuću Vox, a njegov serijal videa možete pronaći pod nazivom Vox Borders. Njegova supruga, Iz, takođe kreira videe, a teme kojima se bavi su život, porodica i rad na sebi, kao i putovanja i hrana. Ukoliko vam nedostaje da ponovo obilazite svet, što trenutno, nažalost, nije opcija, predlažemo vam da bacite pogled na njene nekadašnje videe, u kojima ona obilazi predivne egzotične lokacije i proba tradicionalnu hranu iz mesta koje obilazi. Svakako, Iz i Johnny su veoma iskreni, dragi i pre svega profesionalni u svom poslu, i njihovi videi će garantovano učiniti da i sami poželite da se bavite njihovim poslom.

Simone Giertz

Ukoliko ste kreativni, praktični i imate zanat u rukama, Simone je prava osoba za vas. Uz to što bi trebalo da izdvojite vreme koje ćete posvetiti njenom YouTube kanalu, definitivno bi trebalo da pogledate i njen TED Talk nastup od pre dve godine, pod nazivom “Why you should make useless things”. Simone nije samo YouTuber, ona se zapravo bavi naukom, robotikom i kreiranjem neobičnih mašina koje često nisu preterano korisne – ali su gotovo uvek beskrajno zabavne. Simone će vas inspirisati i navesti da kreativno razmišljate i pristupate stvarima na sasvim poseban način.

Casey Neistat

Casey je jedan od najpoznatijih i najprofesionalnijih YouTubera, mogli bismo slobodno reći, na čitavom svetu. The OG od Youtube, Casey, aktivan je već oko desetak godina – a njegov sadržaj oduvek je bio na visokom nivou. Kada gledate Caseyja i njegove vlogove, imate osećaj da sve teče potpuno prirodno, kao da gledate osobu pred sobom, a ne nekoga ko je zapravo samo na vašem ekranu. Ipak, iza svakog savršenog videa krije se mnogo uloženog truda, sati editovanja i iskustva, i ako želite da naučite više o tome kako da i sami postanete YouTuber, Casey je najbolja osoba “za pogledati”.

Comments