Prijateljstva često ne traju zauvek i postoje razni razlozi zašto ste prestali da se družite sa nekim. To može biti promena grada ili karijere, svađa, dok se druga prijateljstva se ne završavaju tako naglo, nego se ljudi naprosto udalje. I sasvim je u redu da prevazićete prijateljstvo i da su sada vaše potrebe drugačije u odnosu na to kakve su bile ranije.

Sasvim je u redu ako više nemate zajedničkih tema sa osobom koja je čak i desetinama godina bila jedna od najvažnijih osoba u vašem životu. Možda su počele da vas interesuju drugačije stvari, moguće je da ste toliko radili na sebi da više ne možete da se uklopite sa onima koji su ranije činili bitan deo vašeg života.

Često osećamo krivicu kada primećujemo da smo neka prijateljstva završili, naročito ako je u pitanju prijateljstvo koje traje još od detinjstva. Sasvim je normalno ako su vam se životni putevi razišli i što ste krenuli u drugom pravcu.

Ako sagledamo realno, retko koje prijateljstvo je u stanju da opstane čitavog života, a ona koja u tome uspeju – zaista predstavljaju vredna prijateljstva. Po ovim znacima ćete prepoznati da li ste prevazišli vaše prijateljstvo.

Stalno ste zauzeti i ne stižete da se viđate

Ako živite brz život, imate posao, a na sve to i porodicu, očekivano je da nemate pregršt slobodnog vremena. Kad ste zauzeti, jedna od prvih stvari koja ispašta jeste socijalni život, odnosno, viđanje sa prijateljima.

No, koliko god da “nemate vremena”, uvek imate vremena za stvari koje su vam važne. U redu je da sebi priznate da vam prijateljstvo sa određenom osobom više nije prioritet. A, ukoliko uspevate da se viđate tek jednom godišnje – očigledno je da vam dotična osoba nije visoko na listi prioriteta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Noisetier (@thenoisetier)

Nije vam stalo da održavate kontakt

Ako želite da neko ostane u vašem životu, a ne stižete da se viđate dovoljno često, onda su telefon i internet pravi blagoslov jer vam omogućavaju brzu komunikaciju.

Svako ima vremena da pošalje poruke kako si? šta radiš? ako to zaista želi. No, sasvim je druga stvar ako se uopšte ne setite da svom prijatelju pošaljete poruku. To je jasan znak da vam više nije stalo do tog odnosa.

Comments