Teško je pronaći mirise, kao i porodice mirisa (drveni, cvetni, amber, sveži) koje će savršeno odgovarati vašem ukusu i željama. Umesto toga, identifikovanje vaše parfemske estetike mogao bi biti najlakši put do otkrivanja mirisa koji će vam biti zaštitni znak.

Umesto pronalaženja pojedinačnih nota, traženje parfemske estetike fokusira se na to kako želite da se osećate i ko želite da budete. Naravno, baš kao i raspoloženje, to se može menjati iz dana u dan, ali će verovatno postojati nekoliko tema ka kojim ćete redovno gravitirati.

TikTok estetike vam mogu pomoći u pronalasku idealnog parfema. Ako ste u balletcore timu, vaša parfemska estetika bi verovatno bila nežna, delikatna i u roze boji, dok bi grunge devojka mogla da teži zemljanijem mirisu. Ako volite mob wife estetiku, cenićete luksuzni parfem koji je smeo, raskošan i seksi, dok će ljubiteljke clean girl estetike favorizovati mirise koji su sveži, lagani i nekomplikovani.

Dakle, predstavljamo vam omiljene parfeme za pojedine od najpopularnijih estetika TikToka.

Parfemske estetike: Pronađite miris za svoju

Mob wife

Mob wife estetika podrazumeva besramno uživanje u maksimalizmu: životinjski dezeni, bujna kosa, dizajnerske torbe, zlatni nakit, dugi nokti. Dakle, mob wife parfem mora da poseduje glamur, samopouzdanje i seksepilnost.

Kilian’s Angels Share je savršen, jer miriše slatko i bogato. Ima zarazne vibracije ruma i suvog grožđa, zagrejan tonkom i manjom količinom cimeta – za miris koji zahteva komplimente.

Grunge girl

Grunge estetika znači da je neurednost dobrodošla i da se namerno nose pocepane hulahopke. Le Labo The Noir poseduje sirovi miris koji jednostavno funkcioniše. Usredsređen na notu crnog čaja, donosi zemljanu svežinu koja se pri vrhu podiže citrusom, ali u osnovi ima dimljenu aromu. Ima vibe izlizane kožne jakne: mekana, ali jaka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by max (@flowerwtrs)

Light academia

Kao laganija verzija estetike dark academia, usredsređuje se na intelektualnu radoznalost, ali na optimističan način. Ako bi vaš idealan dan podrazumevao popodneva u biblioteci, lutanje po galeriji ili istraživanje istorije starog grada, light academia bi mogla biti vaša estetika, a parfem Diptyque L’Eau Papier. Uspeva da spoji idealnu količinu lagane nostalgije sa svežom mogućnošću praznog lista papira.

Old Money

Old money estetika dominira na TikToku sa modnim trendovima koje nadahnjuju brendovi kao što su Hermès i Ralph Lauren, vintage nakit i klasični komadi poput blejzera, mokasina i džempera prebačenog preko ramena. Kako bismo kreirali takvu estetiku, možemo da iskoristimo i mirise. Maison Francis Kurkdjian Reflets d’ambre pleni old money estetikom u boci. Miriše na nešto što bi bogata žena nosila osamdesetih godina prošlog veka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @inavlacordnajela

Balletcore

Balletcore odaje počast balerinama – topovima, bodijima, suknjama od šifona i elegantnim baletankama. To je sofisticirana estetika, posebno ako želite da izgradite stil koji je veoma ženstven. Što se tiče mirisa, estetika zahteva meke ružičaste latice poput ruže i božura. Chanel Coco Mademoiselle savršeno se uklapa. Elegantan je, delikatan i romantičan, ali je i dalje svež i mladalački.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Panchi (@stylebypanchi)

Clean girl

Ova estetika ima prirodniji pristup lepoti, sa blistavom kožom i šminkom “bez šminke” kao prepoznatljivim lookom. Glossier You parfem slavi prirodnu lepotu na skroman način, sa nenaglašenim mošusom koji različito miriše na svakome. Stapa se sa kožom, ali i dalje ima primamljivu projekciju koja će naterati strance da vas pitaju na šta mirišete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laura (@first.gloss)

Pročitajte i ovo: Definitivna lista najboljih Zara parfema da osvežite vašu kolekciju mirisa

Naslovna fotografija: pexels.com

Božica Luković

Comments