Društvene mreže su neizbežan deo života, pa samim tim se mešaju i u naše veze. Javno deljenje vaše ljubavne priče na mrežama može pozitivno ili negativno delovati na vaše odnose sa drugim korisnicama mreža, ili ne mora imati nikakav uticaj. Zato je važno da sve što vas dvoje delite o vašoj vezi bude stvar dogovora. Kako ne bi došlo do zabune, napisali smo nekoliko “pravila” koje parovi treba da poštuju na društvenim mrežama.

Definisanje statusa na mrežama

Super je ako na mrežama (čitaj Fejsbuku) objavite da ste zajedno i ispod vam piše ono in relationship with. Ali, treba prethodno da se dogovorite da li oboje na to pristajete. Pojedini ljudi, naprosto, ne vole preterano da dele svoj život na mrežama i ne žele tu informaciju da podele u opisu svog profila. Takođe, crvena zastavica je ako na vašem profilu napišete da ste u vezi, a partneru piše da je singl.

Pročitajte i ovo: Ako želite da ostanete sa nekim, dajte mu više od onog što je dovoljno

Zato, dogovorite se šta ćete da stavite kao status vaše veze, ili se dogovorite da ništa nećete da uradite. Ne morate ništa da delite ako to ne želite i to ne govori apsolutno ništa o vašoj vezi.

Nemojte deliti suviše intimne informacije

Koliko god da ste zaljubljeni i srećni u vezi – naučite se samokontroli u smislu da ne mora svako na društvenim mrežama da zna sve o vašoj intimi. U redu je da povremeno podelite poneku zajedničku fotografiju, ali nemojte biti od onih parova koji nemaju ličnost van veze. Pojedine stvari treba da budu samo između vas, jer je tako najlepše.

Nije toliko bitno da li ćete postati dosadni onima koji vas prate na mrežama, nego treba da razmišljate o tome da li je vašem partneru prijatno da se deli toliko intime, jer to je i njegova intima koliko i vaša.

Izbegavajte ljutite objave namenjene partneru

Svi znamo da niko ne ume toliko da nas iznervira koliko osobe sa kojima smo najbiži. No, to nije razlog da delite detalje vaše svađe na društvenim mrežama. Hajde da ostavimo sa strane činjenicu da delite svoju intimu sa poznatim i manje poznatim ljudima. Ovakve stvari treba izbegavati zato što neće dovesti do razrešenja vašeg konflikta nego će ga samo dodatno produbiti.

Nemojte raskidati vezu na mrežama posle svake svađe

Ovo se nadovezuje na prethodni pasus – ne moraju svi znati šta se događa u vašoj vezi. Druga stvar, šta tačno mislite da time postižete? Ovakve stvari radimo samo kada hoćemo nekoga da povredimo, a ne da imamo konstruktivan razgovor.

Nemojte koristiti društvene mreže kao alat za osvetu, jer to je vrlo toksično ponašanje. Najbolje je da oboje mirne glave porazgovarate o problemima koji su između vas dvoje, a ne da i druge uvlačite u to.

Izjave ljubavi na društvenim mrežama

Ovo se nekada smatralo slatkim… pre desetak godina, pa i više, na Fejsbuku ste mogli videti parove kako jedni drugima šalju srca i pišu “volim te”. Danas je to krindž. Ljubav ima najveću vrednost kada je samo između dve osobe i niko drugi ne mora u to da se meša, bilo lajkom ili pogledom na storiju.

Pročitajte i ovo: Kako izgleda zdrava veza?

Društvene mreže su evoluirale, ponašanje na društvenim mrežama se promenilo. Uostalom, vaš partner možda neće biti previše oduševljen takvom izjavom ljubavi. Pre nego što tako nešto učinite, budite sigurni da je to čin iskazivanja ljubavi koji on ceni.

Naslovna fotografija: instagram.com/loveandwildhearts

Jovana Petković

Comments