Uskoro će igrati u dugo očekivanom nastavku rimskog epa Gladiator Ripleya Scotta, a već ga nazivaju jednim od najboljih glumaca svoje generacije. Paul Mescal je naš man crush ovog ponedeljka, a jedva čekamo da gledamo ovog Irca u novim ostvarenjima.

Mescal trenutno snima film The History of Sound, koji je romansa iz perioda Prvog svetskog rata. Zasnovan na priči američkog pisca Bena Shattucka, u filmu se Mescalov lik, Lionel, zaljubljuje u Davida, kojeg igra Josh O’Conner – koji je sada zvezda filma Challengers.

Kasnije ove godine će biti objavljen film Gladiator 2, u kojem će se Paul suočiti sa Rimskim carstvom kao Lucije Verus, odrasli Lusilin sin, prikazan kao dete u Oskarom nagrađenom originalu iz 2000.

Pre blokbastera u najavi, Paul nas je oduševio u seriji Normal People, koja mu je donela svetsku slavu. Saznajte nešto više o ovom irskom glumcu.

Ko je Paul Mescal?

Mescal je rođen 2. februara 1996. u Mejnutu, okrug Kilder. Najstariji je od troje dece, ima brata i sestru. Aktivno se bavio fudbalom u mladosti i spremao se za profesionalnu karijeru – treneri su hvalili njegove veštine na poziciji defanzivca. Odustao je od sporta nakon povrede vilice.

Mescal je prvi put nastupio na sceni sa 16 godina, igrajući glavnog lika u mjuziklu The Phantom of the Opera, nakon čega je prošao audiciju i dobio prijem na Akademiju Lir na Triniti koledžu u Dablinu. Diplomirao je glumu 2017. godine.

Nakon uspeha na dablinskog pozorišnoj sceni, Mescal je glumio u svojoj prvoj televizijskoj ulozi u mini-seriji Normal People, adaptaciji istoimenog romana Sally Rooney iz 2018. godine. Ova uloga je dovela Mescala do globalne slave. Za portretisanje glavnog lika u seriji dobio je BAFTA TV nagradu za najboljeg glumca.

Usledile su velike uloge koje su bile praćene odličnim kritikama – u ostvarenjima The Lost Daughter, Aftersun, All of Us Strangers.

Mescal je 2022. godine izjavio da je kupio nekretninu u Irskoj, sa namerom da tamo provodi vreme kada ne radi. Otvoren je u pogledu terapija, na koje ide, kako kaže, „da bi se održao zdrav razum“. Mescal je rekao da ga „pravo na informacije koje ljudi očekuju“ ljuti i da privatne stvari „nikada ne treba komentarisati“ jer su „nepristojne“ i „neljubazne“.

Glumac je bio u vezi sa pevačicom Phoebe Bridgers. Pojavio se u muzičkom spotu za njenu pesmu Savior Complex, a takođe je obezbedio pozadinski vokal na pesmi So Much Wine. Trenutno kruže glasine da je u vezi sa Ayo Edebiri, glumicom najpoznatijom po seriji The Bear.

Pročitajte i ovo: Od posesivnosti do požrtvovanosti: Čemu su nas naučile veze poznatih parova?

Naslovna fotografija: instagram.com/paulmescalpics

Božica Luković

Comments