Biseri su poznati po svojoj otmenosti. Oduvek su simbolizovali glamur i luksuz. Kineske kraljice su njima bile obasipane, dok je savremenija asocijacija na bisere svakako Coco Chanel, kao i Audrey Hepburn u crnoj haljini, s podignutom kosom i bisernom ogrlicom. U istoriji mode, biseri su bili konstantan trend. Osamdesetih su bili sastavni deo dvodelnih jednobojnih kompleta i krasili sve ženske vratove više klase. Sad, međutim, generacija Z nam donosi novi trend bisera, ali se ovog puta njihova primena ne završava na vratu, već se perlice i biseri koriste na razne druge načine, a evo i koje.

Biserni aksesoari

U poslednje vreme, biserni aksesoari doživeli su makeover, pa sada ni na koji način ne izgledaju kao nakit koji se može naći u kutijama naših baka. Savremen pristup ovom aksesoaru je takav da se meša sa drugim raznobojnim perlama, te prestaje da bude čist i jednostavan i prerasta u novi trend.

Biseri se uglavnom odmah vezuju za nakit, minđuše, ogrlice, narukvice. Ali, jeste li primetili trend lepljenja bisera kao makeup ukrasa? Zahvaljujući seriji Euphoria u kojoj smo imali prilike da po prvi put da spazimo ovaj inovativniji pristup, trend je samo rastao i njegova primena je postala sve češća. Internet je postao opsednut ajlajnerom koji je sačinjen od zalepljenih nanizanih bisera, ali se makeup artisti nisu na tome zadržali – već su počeli da čitava lica, pa i kose, krase biserima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Doniella Davy (@donni.davy)

Muškarac sa biserima

Kada se Mashine Gun Kelly pojavio na MTV VMA dodeli nagrada sa svojom lepšom polovinom Megan Fox, nismo mogli da skinemo pogled sa njegovog lica. Dodatak njegovom crvenom šljokičastom autfitu predstavljali su biseri u različitim veličinama zalepljeni po bočnoj strani vilice, nosa i desnog zaliska. Ovako nešto bismo možda mogli da očekujemo od Harryja Stylesa, ali smo i reperu veoma zahvalni na rušenju svih stereotipa o tome šta bi to trebalo da bude muževno, a šta ne.

Biserna Met Gala

Ovogodišnja dugoočekivana Met Gala bila je oaza bisernih aksesoara, makeupa i haljina. Kompletno biserna haljina Barbie Ferreire bila je zvezda večeri. Bezbroj bisera na njenoj haljini upotpunjavao je headpiece kreiran po meri, koji su, takođe, krasili biseri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @muddpearl

Grimes se, takođe, bila odlučila za bisere. Njima je naglasila obrve dajući sebi izgled nadljudskog bića iz sveta naučne fantastike. Takođe je imala i biserne minđuše koje su joj davale futuristički vibe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ☘︎࿎ (@grimes)

SZA i biserni manikir

R&B pepačica SZA je nedavno na svom Instagram profilu objavila fotografije svog novog manikira i jasno nam je da je jednako kao i mi opsednuta trendom bisera i perlica. Napisala je da je ovaj work of art trajao čak pet sati bez da se i jedna perlica odlepila, pa smo i mi poželeli da isprobamo ovako nešto.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @theset.bykj

Comments