Konvencionalna mudrost nas podseća da živimo u društvu koje podržava radoznale umove i podržava one koji žele da dobiju više informacija tako što će postaviti još i još pitanja.

Dakle, postavljanje pitanja je dobro. Sjajno, zapravo! Ali, naravno, samo u situacijama u kojima nisi muškarac koji postavlja pitanja ženi. Ali, ne brini – evo pet pitanja koja nikada ne smeš pitati jednu ženu!

I, kakav je bio tvoj bivši?

Od ovog pitanja ženu podilazi jeza, jer se oseća zarobljeno. Prethodni momci su privatna teritorija, ali nemaju ništa sa sadašnjom vezom. Kada žena okleva da diskutuje o prethodnoj vezi, ne znači da krije nešto. Samo znači da ne želi da raspravlja o tome. Na kraju će podugačko pričati o svemu, ali u svoje vreme. Moraš joj dati prostora!

19 Pet stvari koje nikada ne smeš pitati ženu

Ne komentariši ništa što može da protumači kao da joj komentarišeš kilažu

Jesi trudna?

Žene često tumače stvari mnogo dublje od onoga što zapravo znače. Zato, iako je tvoje pitanje možda čista radoznalost, rizikuješ da joj povrediš osećanja. Samo da jasno objasnim ovo: 1) Devojka koja već ima problem sa težinom se sigurno već muči sa samopouzdanjem, a ako pobrkaš njenu kilažu sa trudnoćom, to je kao da utrljavate so na ranu. 2) Možda je zaista trudna, ali nije spremna ikome da kaže još uvek. Bilo kako bilo, suzdrži se od ovakvih pitanja.

Jesi u onim danima?

Ovo pitanje je posebno loše ako se raspravljate. Što je još gore – ako se raspravljate i ona zapravo jeste u onim danima. Bez obzira na to koliko misliš da preteruje, nemoj da je pitaš da li je dobila. Osetiće se kao da sumnjaš u njenu inteligenciju, kao da reaguje pod pritiskom hormona (što možda i jeste istina) ili kao da nešto što je njoj bitno uzimaš kao sasvim nebitnu stvar. Ima da pošizi i te kako!

Comments