Preživeli smo visoke konjske repove, messy bun (koja se, iz čudnog razloga, vratila ove godine) i intenzivni balayage – a sada je vreme za frizure koje će pristajati svima i koje možete da napravite bez obzira na to kakva je tekstura vaše kose. Popularne frizure je, uglavnom, moguće napraviti samo ako vam je kosa tanka i ravna. Na primer, onu nisku punđu koja podrazumeva da znate da zaližete kosu i da je zategnete do te mere da izmenite izgled svog lica da dobijete instant face lift. Čak i ako znate to da uradite, potrebno je da vaša kosa bude ravna i tanka. Ako imate loknastu kosu i ako je vaša kosa gusta, ovaj poduhvat će biti težak.

Petljasta punđa je, međutim, potpuno suprotna od toga. Bez obzira na to kakva vam je tekstura kose, ova punđa će vam savršeno pristajati, samo treba da naučite kako da je napravite na adekvatan način. U pitanju je frizura koja je kombinacija klasične punđe i one koju je nosila Rachel u seriji Friends.

Recimo da je petljasta punđa savršen kompromis svih frizura koje podrazumevaju sakupljenu kosu. Naravno, TikTok je doprineo popularnosti jer su devojke na TikToku pravile svoju verziju ove punđe i objašnjavale kako da je napravite da vam savršeno pristaje. Kendall Jenner i Bella Hadid su najviše uticale na to da ljudi obrate pažnju na ovu frizuru, ali svako ko je ispratio trendove dvehiljaditih mogao je da predvidi da će se ovo desiti.

@aktabavalia_hair Easy low bun tutorial #autumn #hairstyles #hairtutorial #hairtiktok #lowbun ♬ Get Into It (Yuh) – Doja Cat

Otkud petljasta punđa?

Ovu punđu je osmislio poznati celebrity frizer Sam McKnight, koji je, između ostalog, bio frizer princeze Diane. U pitanju je punđa koja u sredini ima rupu, odnosno petlju. Kreira se tako što kosu sakupite u rep od kog potom napravite petlju. Krajeve je potrebno zakačiti za sam koren repa tako da se sakriju u samu punđu, kako se ne bi videli.

Kad vezujete kosu u rep, uzmite četku kako biste mogli da začešljavate kosu dok je vezujete. Nije toliko bitno da ostatak repa bude začešljan, ali bi kosa pri temenu trebalo da bude dobro začešljana, ali ne i zalizana. Ova frizura je savršena za treći dan nakon pranja kose jer je tada možete lepo kontrolisati.

Pročitajte i ovo: 90’s are back – kako da postignete volumen isfenirane kose

Kad se kosa sakupi u rep i veže, potrebno je da je umotate oko prstiju tako što ćete ih ispružiti i spojiti. Kosu obavijte oko tri prsta kako bi se napravio dovoljno veliki čvor. Krajeve umotane kose zakačite ukosnicama tamo gde se nalazi gumica. Na taj način ćete sakriti krajeve i dodatno ojačati punđu. Pojedinim devojkama je lakše da odmotaju gumicu i njom zategnu punđu.

@kirstyeelizabeth Easy alternative of a low bun 👌🏻 #hairtutorial #hairstyle #fyp ♬ Old Town Road – Lil Nas X/Billy Ray Cyrus

Ako je vaša kosa teška i gusta, slobodno se poslužite “dodatnom opremom”. Umesto da krajeve vratite u zavezan rep, provucite ih kroz rupu koju ste kreirali. To važi i za sve vas koji imate dugačku kosu. Takođe, ako mislite da vam kosa nije dovoljno začešljana, naprskajte je lakom za kosu.

Sjajna star petljaste punđe je ta što može da izgleda kao da je najsvečanija frizura na svetu, kao da ste je potpuno effortlessly sakupili i sklonil sa lica. Idealna je za svaki dan, ali i za specijalne prilike. Takođe, ako imate loknastu kosu, vaše lokne će se lepo rasporediti oko petlje koja će biti pomalo čupava, ali ćete dobiti sjajan efekat volumena.

@m.mauldin A bun clip style! ☀️ Fun and add a cute clip, got this one at Amazon. Linked in my Amazon storefront. Pack of 4. #fypage #hairclawclip #clawcliphairstyles #summerhairstyle #easyhairstyletutorial #mediumlengthhair #hairtoks ♬ Believe Me – Navos

Pročitajte i ovo: Frizure koje će biti u trendu ove zime

Naslovna fotografija: instagram.com/inspiringinstafeeds

Milica Antić

Comments