Već nam je dobro poznato da je pilates uvek veoma zanimljiv. Kada pomislimo na pilates, često pomislimo i na one ogromne sprave – ali on ne podrazumeva samo to. Pilates vežbe možete raditi i kod kuće, uz pomoć opreme za teretanu ili bez nje, kako god vi odlučite. Ukoliko ste već u treningu, jasno je da ste dobro pripremljeni i da imate određeni raspored vežbanja. Mi vam predlažemo da, sledeći put kada vam u rasporedu piše da treba da radite vežbe za definisanje ruku, probate pilates.

Zašto pilates?

Zašto pilates? To je super pitanje! Pilates pokreti čine da se ona mišićna vlakna koja je najteže aktivirati – aktiviraju. To se događa zbog sporijih i repetititvnih pokreta. Obično pridajemo mnogo više pažnje mišićima koje lako možemo da aktiviraju i čiju aktivaciju odmah osetimo. Ali, joga i pilates nas podsećaju na mišiće na koje smo, čini se, zaboravili.

Pročitajte i ovo: Mrzi vas da trenirate? Evo kako da izgradite fitnes rutinu koje ćete se držati

Pilates i aktivacija tih mišićnih vlakana, zapravo, pomažu u tome da mišići izgledaju više definisano ali i da mišići oko njih budu stabilniji. Plus, da budemo iskreni, kada su vežbice sporije, lakše ih je i odraditi. Zato, vežbajte pametnije!

Pilates vežbe za ruke koje možete da radite kod kuće

Pilates vežba koja će aktivirati vaše grudi i ruke

Ovu vežbu možete da radite čak i kad gledate televiziju ili ste na video-pozivu. Potreban vam je samo prsten za pilates i, verujte, kada jednom budete radili vežbe sa prstenom to će vam preći u rutinu. Ispružite ruke ispred sebe, uhvatite pilates prsten i gurajte jednu stranu prstena ka drugoj, kao da želite da ih potpuno približite. Pulsirajte pilates prsten nekih 20 puta, zatim napravite malu pauzu, ali ipak održite slabiji pritisak – nemojte potpuno popuštati.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Poosh (@poosh)

Pilates vežba za ruke koja će tražiti da izdvojite samo 5 minuta

Lično se najviše oduševljavam vežbama koje traže samo 5 minuta. Najviše volim da vidim videe koji traju između 10 i 15 minuta, tada znam da će vežbanje oduzeti minimalno od mog dana, a znam i da će čitav video biti dobro koncipiran – tako da targetuje baš mišiće koje je potrebno pokrenuti.

Potrebno je da čučnete na prostirku i da raširite ruke u obliku slova T. Zatim okrenite šake tako da vam dlanovi gledaju nagore i primičite ruke ka telu. Prvih nekoliko puta će vam biti lako da to uradite, ali zapamtite, ovu vežbu treba da radite 5 minuta. Osetićete kako vam se aktiviraju neki mišići za koje niste ni znali da postoje.

Pilates vežbe za ruke adekvatne za svakog ko želi da vežba malo intenzivnije

Za svakog ko želi da vežba malo intenzivnije – ovo je savršena opcija! Ukoliko imate male tegove koji se mogu pomoću čičak-trake zakačiti na dlanove, možete ih iskoristiti kako biste malo otežali ovu vežbu. Ako nemate tegove, ne brinite – svakako ćete osetiti da su vam mišići aktivirani.

Pročitajte i ovo: Kako da sagorite kalorije bez kardio treninga?

Kako biste odradili ovu vežbu biće potrebno da stojite. Zatim raširite ruke u obliku slova T i pulsirajte šakama tako što ćete ih neizmenišno okretati ka svojim leđima, a zatim ka napred. Naravno, nije u pitanju samo okretanje šaka, već je potrebno da aktivirate čitavu ruku, ali onda kada budete isprobali vežbu “kazaće vam se samo”.

Naslovna fotografija: instagram.com/haileybieber

Milica Antić

Comments