Hot topics

#MySkinMyWay: Slavimo lepotu i jedinstvenost tvoje kože! Prijavi se i budi deo našeg beauty advertorijala!

Kako da se našminkaš kada nosiš masku?

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

#pričeiznutra: Teme kojih se i žene stide, a ne bi trebalo!

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

1/2

S razvojem beauty industrije i clean beauty pokreta, sve više pažnje se posvećuje prirodnim sastojcima i preparatima, a naročito onima koji dolaze sa istoka. Žene u Kini, Japanu i jugoistočnoj Aziji koriste pirinčanu vodu u nezi kose već vekovima, a ovaj proizvod je postao prava senzacija na društvenim mrežama nakon što se Kim Kardashian pohvalila njegovim pozitivnim efektima. Upotreba ovog proizvoda počinje još u 10. veku za vreme dinastije Hei u Japanu, kada su žene svoju kosu dugu do poda održavale svakodnevnim kupanjem u ovoj vodi. Iz tog perioda potiče mit o pozitivnom uticaju pirinčane vode na rast i sjaj kose, ali i verovanje da ona usporava starenje.

Da li pirinčana voda stvarno poboljšava kvalitet naše kose i za šta se još može koristiti?

Spas za ispucale krajeve

Jedna od najčešćih upotreba pirinčane vode jeste u cilju pospešivanja intenzivnog rasta i obnove kose, koju omogućavaju aminokiseline, vitamini B i E, antioksidanti i minerali kojima je bogata. S porastom popularnosti ovog preparata započela su i različita istraživanja koja su potvrdila da njeni sastojci pospešuju obnovu i elastičnost kose, kao i to da Inositol koji se nalazi u njoj čini dlaku čvršćom. Oni koji je koiste se uglavnom mogu pohvaliti da im se kosa već nakon prvog pranja manje mrsi i lomi, da postaje mnogo čvršća i otpornija, kao i to da primećuju efekat neke vrste zaštitnog sloja na vlasima. Ona takođe čini kosu sjanijom i navodno usporava pojavu sedih vlasi.

View this post on Instagram

Did you know that rice water was used in ancient Japan to make hair look shinier, healthier and fuller? Packed with vitamins, minerals and amino acids, this simple, nutritious and #lowwaste beauty treatment can also be used on skin as a cleanser or as a toner. . So how do you make #ricewater ? . I've actually seen this being prepared in several different ways but I'm just going to share two today. . 1. SOAKING METHOD: . -First rinse 1/2 a cup of rice to get rid of impurities.I used organic brown rice but white rice is fine. Then add 2 cups of water and let it sit for about 20 minutes. -Stir the rice to release the starchy water, strain and then pour liquid into a clean, empty bottle. Keep the rice to cook later! 2. BOILING METHOD. . -For this one, you simply collect the starchy water left over from your cooked rice but you have to use double the amount of water than you usually cook your rice with. . I have only just started using it this week for hair and skin so I haven't used it enough to share the results but based on its traditional history and testimonials from friends, I´m pretty convinced that both my hair and skin will be grateful! . To apply the rice water on my skin, I used these beautifully hand stitched #organiccottonfabric rounds from an inspiring entrepreneur @pygoscelis.natural. Definitely a brand to keep your eye on! Her gorgeous , handmade products not only make beautiful gifts but benefit the #smalllocalbusiness that promotes important environmental principles . . . . #zerowastehome #zerowasteliving #zerowastebeauty #onlynatural #sustainablecollective #naturalbeautyblogger #minimalistbeauty #reducereuserecyle #reducereuserecycle♻️ #zerowasteblogger #supportlocalsmallbusiness #zerowastegoals #desperdiciocero #ecofriendlylife #ecobeautyblogger #homemadebeauty #ricewaterforhair #ecofriendlyhome #japanesebeautysecrets #plasticfreelifestyle #diytoner #naturalproductsonly #residuocero #myecoresolution #asianbeautysecrets #zerowastebathroom

A post shared by Patricia Hernandez (@zeroquestpeople) on

Pirinčana voda kao toner

S obzirom na to da veliki broj tonera, sapuna i umivalica koje možemo pronaći u drogerijama sadrži pirinčanu vodu, možemo je primenjivati i u nezi kože lica. Postoje tvrdnje da se primenom ove vode u svojstvu tonera možete otarasiti podočnjaka i tamnih fleka ili hiperpigmentacija na koži. Možete je koristiti i prilikom pripreme lica za stavljanje hidrantne kreme i seruma, naročito zbog verovanja da ujednačava ten i stimuliše razvoj kolagena.
Ukoliko se borite sa suvom kožom korisno je i koristiti je pre stavljanja šminke ili kreme sa zaštitnim faktorom. Zbog antioksandsa i aminokiselina može se koristiti i za prevenciju bora i finih linija.

Editors choice