Verili ste se? Čestitamo! Zabava tek sledi! Organizacija venčanja može da bude vrlo stresna, zato je potrebno da sve odradite na vreme i da ništa ne ostavljate u poslednji čas. Pripremili smo planer, odnosno raspored šta sve treba da uradite i organizujete godinu dana pre venčanja.

Od 12 do 6 meseci pre venčanja

Odredite datum

Tačan datum će zavisiti od sale za venčanje koju ste izabrali, odnosno od slobodnih termina. No, neophodno je da odredite barem mesec u kom želite da se venčate kako biste mogli dalje precizirati. Razmislite da li želite prolećno, letnje, jesenje ili zimsko venčanje, koje godišnje doba vama najviše odgovara, pa se onda dogovorite oko meseca.

Posetite salu za venčanje koju hoćete da rezervišite i utanačite datum. Tek onda ćete moći da planirate ostale stvari.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Annie Jaffrey (@anniejaffrey)

Dogovorite se da li želite planera za venčanja

Popričajte sa partnerom i odredite da li želite da angažujete nekog ko će isplanirati vaše venčanje za vas, ili to želite da radite sami. Ukoliko želite da angažujete planera za venčanja, najbolje je da to uradite u periodu od godinu dana do deset meseci pre venčanja.

Napravite kolaž

Pravljenje kolaža treba da vam pomogne da odredite temu venčanja, da imate predstavu kakvu venčanicu želite, burmu. Pronađite slike, odštampajte ih i napravite kolaž kako biste imali ideju šta želite.

Pročitajte i ovo: Da li bi zaprosila svog dečka?

Odredite temu venčanja

Za ovo će vam biti potrebno da istražite stilove i pronađete onaj koji vam se najviše dopada. Kako zamišljate svoje venčanje, u kojoj je boji? Koja je boja aranžmana, presvlaka za stolice, balona, pozivnica, bidermajera? Sve može da bude u istom tonu.

Od 6 do 2 meseca pre venčanja

Zakažite frizuru, farbanje i šminku

Frizura, farbanje i šminka su trio koji se zakazuje oko 3 meseca pre venčanja, a ako želite da idete kod nekoga ko je bukiran mesecima unapred, najbolje je da to uradite i ranije. Takođe, dogovorite se sa frizerom i šminkerom da uradite probnu frizuru i probnu šminku, da biste imali vremena za ispravke ukoliko budu potrebne.

Rezervišite ili kupite venčanicu, tražite cipele

6 meseci pre venčanja treba već uveliko da obilazite salone kako biste sebi dali vremena da rezervišete onu pravu. Krenite sa traženjem cipela tek kad pronađete pravu venčanicu kako bi sve bilo stilski uklopljeno.

Od 2 do 1 meseca do venčanja

Idite na izbeljivanje zuba

Naravno, ovo je opciono, ali ako želite da izbelite zube, ovo je pravi trenutak da to uradite. Zašto? Zato što vaši zubi tako neće biti isuviše beli da bude očigledno da ste ih izbelili.

Odradite tretman lica

Mesec dana pre venčanja je optimalno vreme da uradite tretman lica. Preporučujemo da tad ne koristite nove proizvode, kako biste izbegli potencijalne alergijske reakcije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Annie Jaffrey (@anniejaffrey)

2 nedelje pre venčanja

Ofarbajte se i ošišajte

Idealno vreme da se ošišate jeste oko dve nedelje pre venčanja. Tako imate vremena za korekcije, ako dođe do greške, a frizura i boja će i dalje biti sveže.

Sastavite emergency bridal kit

Na venčanjima svašta može da krene po zlu, zato u jedan neseser spakujte sve što vam padne na pamet da vam može pomoći. Flastere, pincetu, turpiju, makaze, obične i vlažne maramice, tampone… Nikad ne znate šta sve može da se desi vama ili vašim prijateljicama.

1 nedelja pre venčanja

Idite na depilaciju

Ako je depilacija vaš omiljeni način uklanjanja dlačica sa tela, 1 nedelja pre venčanja je pravo vreme da to uradite. Koža će se za nedelju dana smiriti od depilacije, uzmite ovo u obzir naročito ako imate osetljivu kožu. Koža će vam biti glatka i smirena.

Nadogradnja trepavica

Nadogradnja trepavica, a pogotovo nadogradnja trepavica pre venčanja, mora da bude odrađena u salonu od poverenja. To znači da niste prvi put otišli u ovaj salon ili da bar imate dobru preporuku. Idealno je da uradite i probu nekoliko meseci pre velikog datuma.

Pročitajte i ovo: Svi se venčavaju i rađaju decu, a ja blejim na TikToku

Manikir

Manikir isto treba uraditi u poslednjoj nedelji, nemojte baš dan-dva pred venčanje, kako biste imali vremena za korekcije ako bude trebalo. Najbolje je da to bude 6, 7 dana pre kako bi manikir i dalje bio “svež”.

Na dan venčanja

Uradite šminku i frizuru

Nekoliko dana pre venčanja ste imali probnu frizuru i šminku, i sada znate kako će sve ispasti pa možete sigurne otići na tretman. Obucite venčanicu, navucite cipele, bidermajer u ruke. Spremne ste za veliki dan! Srećno!

Naslovna fotografija: instagram.com/anniejaffrey

Jovana Petković

Comments