U poslednje vreme je na TikToku počeo da se pojavljuje trend Plazacore, a ako niste sigurni o čemu se radi, nemojte da se brinete, mi smo tu da vam sve detaljno analiziramo i predstavimo. Naime, novije generacije su otkrile poznati fiktivni lik devojčice Eloise, koji potiče iz knjige Kay Thompson – tako da se desilo ono očekivano… eksplozija na društvenim mrežama.

Inspiracija trenda – šestogodišnja junakinja Eloise

Eloise je starmala i smela mlada devojčica koja se slobodno može nazvati njujorškom ikonom (mnogo pre nego što su to postale Carrie Bradshaw, ili Blair iz serije Gossip Girl). Eloise je svoje vreme provela šepureći se – u najbukvalnijem smislu te reči – najluksuznijim njujorškim hotelom, kao da je vlasnica tog mesta, a obično je bila odevena u belu bluzu sa puf rukavima, nosila je čarape do kolena i crne Mary Jane cipelice, krunisana ružičastom mašnom u kosi.

Mala Eloise je bila originalna ikona luksuzne odeće, koja je savršeno iznosila svoje bezvremene odevne komade, i nije štedela na glamuru. Suština Plazacore estetike odnosi se na elegantni odabir odeće koja se može čuvati i nositi zauvek, a koja je upotpunjena modernijim dodacima koji daju raskošni element. Mala Eloise je bila originalna ikona luksuzne odeće, koja je savršeno iznosila svoje bezvremene odevne komade, i nije štedela na glamuru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @stitchiesmalls

Upravo iz ove priče i estetike je nastao naziv Plazacore, od engleskog termina za velike luksuzne hotele –  plaza – i naravno svima omiljene core etikete, koja je svima već dobro poznata. Ova nestašna književna junakinja je, pored preuzimanja luksuznog hotela, sada preuzela i društvenu mrežu TikTok. Strastveni čitaoci i ljubitelji mode na ovoj mreži odlučili su da daju počast maloj kraljici drame – i veoma smo uzbuđeni zbog toga.

Pročitajte i ovo: Kako da ove sezone nosite normcore

Kakve odevne komade birati?

Sve ono što vlada našim jesenjim garderoberima – plisirane suknje, naduveni rukavi i svi preppy komadi – upravo su stvari koje su baza ovog stila.  Ako želite jednostvaniju varijantu, počnite sa klasičnom crno-belom odećom i odatle dodajte određeni šmek u vidu ružičastih mašnica za kosu, bisernih traka ili lakiranih torbici.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anna Page (@annawpage)

Ako ste spremni za nešto ozbiljnije, definitivno se odlučite za set od tvida i par Mary Jane cipela, kako biste iskusili ovaj trend u punoj snazi. Već ćete videti i sami, nije vam potreban nikakav luksuzan enterijer kako bi ste se osećali moćno! Za vrhunski Plazacore izgled, najbolja opcija bi bila elegantna haljina, plišana traka za glavu i Mary Jane cipele. Obratite pažnju na haljine na kojima je izražena tekstura od tvida – takvi komadi su savršeni i za posao i za svakodnevni izlazak. Kao šlag na tortu – uzmite jednu torbu ukrašenu biserima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MARIA 🌸 (@mmariarautio)

Ove jeseni, mini-suknje su apsolutni trend, što znači da možete iskoristiti prednosti Plazacorea i odlučiti se za suknju od elegantnog tvida koja se može nositi iznova i iznova. Možete je ukombinovati sa belom košuljom na kopčanje i možda kontrastnom kragnom, sa kardiganom preko – savršeni autfit za prelazni jesenji dan.

Ako želite da iznesete Plazacore, ali da budete malo suptilniji, odlučite se za bluzu sa velikom kragnom i pantalone po izboru i bisernu traku traku za glavu. Svom klasičnom izgledu dodajte mali elegantni preokret koji je savršen za jesenje dane!

Znamo da trendovi na TikToku umeju da budu veoma kratkog daha, ponekad i veoma specifični i preterani – kao što je Barbiecore. Ali, kada pogledate Plazacore, videćete da je neverovatno lako iskoristiti ovaj trend i naći odeću koja će vas istaći, ali ne na preteran način. Ovaj trend nam je možda i dobrodošao sa ciklusom brzih trendova koji svakodnevno stvaraju nove estetike. Da li će ovaj trend uspeti da izdrži test vremena? To ćemo tek videti.

Pročitajte i ovo: Koji su se to novi trendovi nosili na ovogodišnjoj Nedelji mode u Kopenhagenu

Sada kada smo vam detaljno objasnili Plazacore – kako se vama čini? Najbolji deo ovog trenda je to da vam nije potreban boravak u hotelu. Prizovite svoju unutrašnju Eloise i vidite gde će vas to odvesti! Sigurni smo da ćete izgledati veoma moćno!

Naslovna fotografija: instagram.com/mmariarautio

Nenad Grubanoski

Comments