Ako postoje komadi koji ispunjavaju sve potrebne okvire i zaslužuju mesto u vašem kapsula garderoberu, to su pletene haljine. One su cosy i šik, a dostupne su u laskavim midi i maksi varijantama. Već neko vreme su na našem radaru, a u poslednjih nekoliko sezona se pojavljuju različite verzije, kako u sklopu high-end brendova, tako i u street style modi. Izgleda da ovaj trend neće nestati u skorije vreme, a očekujemo da će postati još veći hit na jesen 2023. Ako još niste dodali štrikane i pletene haljine u svoj odevni repertoar, možda je sad pravo vreme za to!

Kako stilizovati pletene haljine?

Ako sagledate širu sliku, ovaj tip haljine je zapravo odličan za stilizovanje sa gotovo svim komadima, od belih patika do zimskih čizama. Pletena haljina je veoma svestran komad i ne može biti lakše da je nosite na opušten ili formalan način, bilo za dan, bilo za veče.

Iako su neke od glavnih verzija ovog modela, uključujući rebraste haljine, nešto više uz telo ili “knap” nego što biste voleli, ne dozvolite da vas to odvrati od nošenja. Gušće pletene tkanine znače da je trend i te kako nosiv – više nego što ste mislili.

Postoji mnogo različitih stilova i boja koje možete izabrati, bez obzira da li više volite opuštenije pletene maksi-haljine, koje ćete nositi sa čizmama, ili želite udobnu džmeper-haljinu za hladnije dane.

Istražili smo ponudu, i u nastavku izdvojili naše omiljene pletene haljine koje u Srbiji možete kupiti online ili uživo.

Pletene haljine - ovo su favoriti koje smo odabrali za vas

Ko kaže da pruge ne mogu da laskaju telu? Mi vas definitivno ohrabrujemo da se opustite i zaboravite na stigmu oko toga da pruge proširuju telo. Ova rebrasta haljina će istaći vaše obline baš kako treba, a pritom će izdužiti vašu figuru zahvaljujući svojoj dužini. Predlažemo da je nosite sa špicastim baletankama za nešto ozbiljniji izgled, ili belim patikama za casual izlazak.

hmgoepprod 1 Pletene haljine su osvežavajući prolećni trend, a mi izdvajamo naše favorite
Screenshot 1 4 Pletene haljine su osvežavajući prolećni trend, a mi izdvajamo naše favorite

Kada su u pitanju pletene haljine, moramo staviti akcenat na rebrasti tip. Ukoliko volite zagasitije nijanse, ova uska haljina do listova od rebrastog pletiva je idealan izbor za vas. Ima izrez u obliku srca, duge rukave i donji rub koji je ravan, čineći je must-have komadom za bilo koju prolećnu (pa čak i letnju, i jesenju) priliku. Ova boja je veoma zahvalna za kombinovanje sa zemljanim tonovima, tako da preporučujemo da je uparite sa bordo ili karamel komadima za najbolji efekat.

3 Pletene haljine su osvežavajući prolećni trend, a mi izdvajamo naše favorite
3.1 Pletene haljine su osvežavajući prolećni trend, a mi izdvajamo naše favorite

Ne možemo govoriti o pletenim haljinama za proleće, a da ne spomenemo boje kao što je pastelnožuta. Ova opcija je idealna za svakodnevno nošenje kod kuće. Takođe, možete je upariti sa sandalama na štiklu i dobićete savršeni, jednostavni autfit za toplo vreme. Sve što vam treba je aksesoar u vidu minđuša i bićete spremni za izlazak. Ako žuta nije vaš favorit, dobra vest je što je ova haljina dostupna u različitim bojama, tako da imate nekoliko opcija.

7536627310 1 1 2 Pletene haljine su osvežavajući prolećni trend, a mi izdvajamo naše favorite
7536627310 2 4 1 Pletene haljine su osvežavajući prolećni trend, a mi izdvajamo naše favorite

Nastavljajući sa kratkim haljinama, posebno nam se dopao ovaj model koji asocira na tradicionalni štrikani rad. Odlična je opcija za proleće i leto, jer koži daje prostora da diše. Možete je upariti sa kaubojkama, kao na fotografiji, ili sandalama na štiklu za nešto toplije dane. Takođe, jednostavne bele patike su uvek dobrodošle kao opcija.

7533533006 1 1 2 Pletene haljine su osvežavajući prolećni trend, a mi izdvajamo naše favorite
7533533006 2 4 2 Pletene haljine su osvežavajući prolećni trend, a mi izdvajamo naše favorite

U redu, znamo da ovo tehnički nije pletena haljina, ali smo u našu listu morali da uvrstimo i ovaj komplet. Nema boljeg komada za proleće i leto, pogotovo kad nas sustignu vruće temperature, od pletenog topa i suknje u kompletu. Zapravo, mislimo da bi ovaj komplet bio idealan za posetu bazenu ili plaži kad vreme dođe za to, ali je takođe dobra opcija za svakodnevni kežual stajling.

bfa0d81add6faf1dd6fe989d79d2e467 3508376250 2 24 0 Pletene haljine su osvežavajući prolećni trend, a mi izdvajamo naše favorite
b69baf4276f1368de48718b3aa417c19 3508376250 2 1 0 Pletene haljine su osvežavajući prolećni trend, a mi izdvajamo naše favorite

Bež je, ako nas pitate, jedna od najboljih opcija prilikom biranja pletene haljine. Naravno, i ova opcija dolazi u crnoj boji, ako volite tamnije boje, ali preporučujemo da se otvorite za proleće i leto. Možete je nositi sa špicastim gležnjačama, chunky ili običnim patikama, ili sandalama.

136d1e14d91081a723889b4e98fcfe8f 0571623706 2 24 0 Pletene haljine su osvežavajući prolećni trend, a mi izdvajamo naše favorite
8b7bf17e2cb90cca6137c1c23152c937 0571623706 2 1 0 Pletene haljine su osvežavajući prolećni trend, a mi izdvajamo naše favorite

Pletena odeća se često nosi tokom hladnijih meseci, i verovatno je i vama to prva asocijacija kad se pomene bilo šta pleteno. Ipak, pletene haljine, kao i štrikane haljine, možete nositi u proleće. U stvari, one su jedan od najmodernijih odevnih predmeta koje možete obući ovog proleća. Osim toga što su udobne, dostupne su u različitim stilovima, tako da sigurno možete pronaći dizajn koji odgovara vašem ukusu. Najbolje od svega – možete ih stilizovati na različite načine. Sigurni smo da ste u našoj listi preporuka pronašli nešto za sebe.

Takođe, ako nosite adekvatne aksesoare, duge i kratke pletene haljine nude veliku slobodu prilagođavanja različitim estetikama. Ukoliko želite da izgledate elegantnije, predlažemo da ih uparite sa potpeticama.

Naslovna fotografija: pinterest.com/andjelkovic0950

Nenad Grubanoski

Comments