Španski reditelj Pedro Almodovar, poznat je po svom ekscentričnom stilu i istančanom humoru koji ne može svako da razume. Njega publika ili voli ili ne voli; ali nikada nije postojala sredina. Svojim filmskim ostvarenjima pokušao je da probudi Španiju uspavanu i ušuškanu u Frankovoj diktaturi, i razbije kalup u koji ju je španski diktator stavio. Zajedno sa Bunjuelom, bio je deo Madridskog pokreta koji je posle fašističke vladavine pokušao da preporodi špansku kulturnu scenu. Njegovo poslednje delo ujedno je i njegov prvi pokušaj da napravi film na engleskom jeziku. Mini-film “The Human Voice” u kome je glavnu i jedinu ulogu ponela Tilda Svinton naišao je na oduševljenje publike širom sveta.

Njegov novi projekat, film “Madres paralelas”, započeo je sa snimanjem sredinom marta, a u ovom tekstu ćemo vam otkriti šta smo sve saznali o njemu, i prikazati slike sa snimanja koje su glumci podelili na svojim profilima na društvenim mrežama. Kao i dosad, centralni likovi u filmu su dve žene. Svako ko prati njegov rad, zna da je motiv koji se konstantno provlači kroz tematiku njegovih filmova upravo majčinstvo, a to je i ovog puta slučaj, što možete da zaključite po naslovu (ako ste odgledali makar jednu epizodu neke telenovele, možete i sami da prevedete naslov).

Glumačka postava filma “Madres paralelas” već odavno poznata

Dobitnik prestižne nagrade Oskar, Pedro Almodovar, ponovo je za glavnu glumicu izabrao jednu od svojih večnih muza, Penelope Kruz. U fokusu radnje biće priča o dve žene, koje su se porodile na isti dan. Zajedno sa Penelope, na velikom platnu pojaviće se i glumica Aitana Sančez, kao i dvadesetčetvorogodišnja Milena Smit, koju smo imali prilike da vidimo u filmu “No matarás”. U sporednim ulogama, pojaviće se Hulijeta Serano i Rosi de Palma sa kojima je sarađivao na jednom od njegovih najpopularnijih filmova koji je kod nas preveden kao “Žene na ivici nervnog sloma”.

Još letos se šuškalo da će Penelope Kruz učestvovati u novom Almodovarovom projektu, ali tek početkom godine produkcijska kuća “El deseo”, na čijem je čelu brat španskog režisera, zvanično je potvrdila ovu informaciju.

Comments