Oni vole fotografiju, umetnost i predstavljaju jedne od najboljih mladih fotografa današnjice. Digitalna era omugućila je lakši pristup umetnosti. Nove tehnologije, digitalne kamere i društveni mediji olakšali su put ovim fotografima da postanu najpoznatiji u svetu. Svojim umetničkim radom oni svakako zaslužuju našu pažnju. Upoznajmo se sa nekima od njih i njihovim najboljim fotografijama.

5 1260 Pod lupom: Ko su najbolji mladi fotografi današnjice?

Serdar Ortuzuk je poznatiji pod svojim Instagram profilom trasshand na kom ima preko 30,000 pratilaca. Nakon što je završio master arhitekture na Univerzitetu u Čikagu nastavio je da se bavi uličnom fotografijom. Njegovi prioriteti u umetnosti su: smireno, čisto i klasično.

bobbydoherty 5 Pod lupom: Ko su najbolji mladi fotografi današnjice?

Bobi Doerti ima 24 godine i dolazi iz Bruklina. On radi kao fotograf u “New York Magazine”-u i bavi se grafičkim dizajnom.

jared Pod lupom: Ko su najbolji mladi fotografi današnjice?

Džared Tomas Kocka živi u Los Anđelesu i ima 29 godina. Prethodno je radio u piceriji i bilo mu je dovoljno samo dve godine u Los Anđelesu da postane jedan od najpoznatijih fotografa. Počeo je da fotografiše sve počev od porodice i modela. Njegova uža specijalnost su portreti i modne fotografije.

original Pod lupom: Ko su najbolji mladi fotografi današnjice?

Petra Kolins ima 21 godinu i već je sarađivala sa mnogim magazinima kao što su američki “Apparel” i “Oyster Magazine”. Ona je uspela da se probije u svet fotografa zahvaljujući svom istančanom osećaju za umetnost, ali i onog što je komercijalna strana fotografija.

berman6 Pod lupom: Ko su najbolji mladi fotografi današnjice?

Džulijan Barmen fotografijom je počeo da se bavi još u srednjoj školi. U svojoj karijeri sarađivao je sa “Billboard Magazine”-om, “New York Times”-om, “American Express”-om i mnogim drugim. Džulijan ima 22 godine, živi u Los Anđelesu i njegova specijalnost su muzičke fotografije.

The Borders of Russia13 Pod lupom: Ko su najbolji mladi fotografi današnjice?

Marija Gruzdajeva je fotograf ruskog porekla sa adresom u Londonu. Dobitnik je nekoliko nagrada za fotografiju, a mnogi njeni projekti, kao što je projekat “Ruske granice” predstavljaju jedne od briljantnih dostignuća umetnosti. Ona je već poznato ime u svetu fotografija.

Mirjana Radojević

Comments