Da li se slažete sa tim da je tema seksa tabu i da se uvek protumači na pogrešan način? Naravno da je važno da se o seksu otvoreno priča i da bi bilo sjajno da tokom školovanja postoje određene edukacije koje će mlade uvesti u svet koji podrazumeva razmenu strasti između dve ili više osoba. Umesto toga, biramo da edukaciju o ovom zaista važnom životnom segmentu steknemo putem priručnika koje tajno kupujemo ili linkova koji se bave ovom temom.

Zar ne bi bilo sjajno da smo tokom odrastanja naučili osnovne stvari o zaštiti, preventivi, ali i svim drugim stvarima? Ono što je sigurno, osvestili smo da ovo nije strašna tema o kojoj se šapuće, već nešto potpuno prirodno i normalno, i zbog toga otvoreno možemo da govorimo o tome šta volimo i ne, šta nam prija, a šta ne. Zbog toga sa vama delimo sjajne savete koji će podići vaš libidno i vaš seksualni život začiniti na pravi način!

Namirnice

Iako možda ne postoje naučni dokazi o njihovom efektu, poznato je da određene namirnice podižu libido. A kome nije potreban izgovor za grickanje malo čokolade? Naravno, čokolada je samo jedna stvar, pored toga, na listu za kupovinu obavezno stavite orahe, med, smokve, a od slanih namirnica sjajno će na vas uticati ostrige i vitaminska salata. Dakle, ceo jedan ručak, ali i desert možete da pripremite za sebe i svog partnera, tako ćete se u potpunosti opustiti i podići libido.

Pročitajte i ovo: #sextalk: Samo jedan potez menja igru u vašoj spavaćoj sobi

Razgovor

Odlučite kako želite da izgleda vaš seksualni život. Ako prolazite kroz lošu fazu sa određenom osobom i svesni ste da je reč o navici, a strast je davna prošlost, onda je vreme da presečete i nastavite dalje sami. Dakle, za dobar i zdrav, ne samo seksualni život, već život u svakom smislu je da budete zadovoljni. Ipak, ako još uvek niste spremni da presečete i želite da učinite sve kako biste sačuvali vezu, potrebno je da sa partnerom otvoreno razgovarate o problemima koje imate. Razgovarajte o svemu, pa čak i o seksu, jer razgovor o seksu će takođe podići vaš libido!

Balans + pregled

Za sve u životu je bitan balans, naročito hormona. Dakle, potrebno je da uravnotežite svoje hormone. Povežite se sa svojim telom, obavite sve moguće analize i u potpunosti se upoznajte. Tada ćete shvatiti šta vašem telu prija, a šta ne. Važno je da osvestite da je vaše telo – vaš hram, i da na njemu morate svakodnevno da radite!

Ne poričite emocije

Jedna od najčešćih grešaka u bilo kom odnosu je poricanje emocija. Što pre počnete da pokazujete svoja osećanja, pre ćete početi da uživate u odnosima, ali i da ih prekidate ako shvatite da nisu dobri po vas. Ranije ste sigurno bili sjajni u sakrivanju emocija, ali za tim nema potrebe. Druga strana sigurno voli da zna na čemu je i zbog toga iskreno recite sve što mislite. To će definitivno doprineti seksualnoj tenziji koja postoji između vas.

Razmislite da li vaše telo glasno izgovara “DA”

Kao i za sve u životu, dogovor je važan. Samo što ovog puta dogovor sklapate sami sa sobom, ako ste sigurno da vaše telo želi psihičku energiju i uzbuđenost uz određenu osobu, onda budite slobodni da unosite različite teksture u svoj odnos. Predlažite, angažujte se i pokrenite sva svoja čula. Sve drugo će samo doći!

Komunicirajte

Baza svakog odnosa je zdrava komunikacija, zbog toga komunicirajte sa svojim partnerom. Način na koji komunicirate sa svojim partnerom održava kvalitet vašeg života. Kad volite i osećate se voljeno, bićete usklađeni i ništa neće moći da vas poremeti.

Pročitajte i ovo: #sextalk: Seksualna meditacija – tajna vaših najboljih orgazama

Naslovna fotografija: instagram.com/loveandwildhearts

Dragana Stojanović

Comments