Svaki šminker ima navike i cake od kojih nikada ne odstupa, a mi jedva čekamo da ih čujemo. Kad postoje novi koraci koji će pojednostaviti proces šminkanja i učiniti ga efikasnijim, odmah bismo da saznamo sve što možemo, a ovom prilikom vam predstavljamo način da postignete mladalački izgled.

U određenom trenutku života, bez obzira kakav oblik očiju imate, kapci i podočnjaci će početi da padaju i da gube elastičnost. Što vreme više prolazi, organizam polako prestaje sa proizvodnjom kolagena, te koža gubi elastičnost, a tkivo oko očiju gubi strukturu, pa kapci i podočnjaci počinju da padaju. I još jedna stvar, koža oko očiju je najtanji i najkrhkiji deo lica, te ćete verovatno primetiti te promene pre drugih.

Jedno od rešenja kako da kapci i podočnjaci ostanu zategnuti jeste da idete na tretmane. Ipak, šminka nudi mnogo bržu soluciju, naročito ako imate važan događaj, te morate hitno da uzmete stvar u svoje ruke.

Šminka je svakako transformativna, posebno kad je u pitanju područje oko očiju. Sa samo nekoliko poteza senke, ajlajnera ili olovke, umorne oči će postati sveže. Zato vam predstavljamo tehnike koje su preporučili profesionalni šminkeri. Evo na koje sve načine možete da postignete mladalački izgled i da vizuelno podignete oči:

Iskoristite sve blagodeti senke

Bićete iznenađeni kad saznate šta sve možete da uradite sa malo senke. Onim danima kad ni ne želite da se našminkate, samo malo senke može da pruži dovoljno kontrasta da se kapci istaknu onako kako prija vašem licu. Koristite prirodnu mat senku za oči i mekanu četku. Postavite je na centar kapka i pomerajte je napred-nazad, ne više od 6 milimetara. Da biste postigli da kapci deluju podignutije, dodajte malo više senke u delu koji se proteže od spoljašnjeg ugla oka. Na ovaj način pravite mini-krilo u spoljašnjem uglu oka i to bez olovke. Vaše oči će izgledati prirodno podignutije, a uložen je minimalan napor. Ukoliko više volite da koristite kremaste proizvode, probajte isti trik, ali sa stikom za konturisanje. Pronađite proizvod koji ima nežniju strukturu kako ne biste oštetili kožu.

Igrajte se sa sjajnim senkama i koristite boje

Možete da postignete mladalački izgled ukoliko sjajniju senku svetlog tona u kombinaciji sa olovkom nanesete u unutrašnji ugao oka. Preporuka je bledoplava nijansa koja daje taj blistav vajb. Kada je taj unutrašnji deo oka naglašen svetlucavom senkom, oči su otvorenije i podignutije, ostavlja se utisak budnosti.

 

Bledoplava olovka može da napravi dobar kontrast ukoliko je nanesete po ivicama kapaka, na mestu gde se nanosi ajlajner, jer će oči izgledati svetlije. Svetlije nijanse uvek istaknu predeo na kom se nalaze, dok one tamnije stvaraju senku. Koristite svetlije, svetlucave nijanse na mestima gde želite da oči izgledaju otvorenije, a tamnije nijanse kad želite da ih vizuelno smanjite ili im promenite oblik.

Pročitajte i: Tri tehnike da uklonite vodootpornu maskaru, a da ne oštetite trepavice

Pronađite savršenu liniju

Kad tokom šminkanja nanosite olovku ili ajlajner, potrudite se da pronađete savršenu debljinu linije. Ukoliko je previše široka ili izgleda teško, očni kapci će izgledati kao da su skroz spušteni. Veoma je važno da zapamtite da ista debljina ajlajnera na svakom delu oka nije dobra ideja. Počnite od spoljašnjeg ugla, a zatim okrenite četkicu da linija bude tanja dok idete ka unutrašnjosti oka.

Mali podsetnik: Tamnije nijanse će vizuelno smanjiti i “ugušiti” izgled očiju, te izbegnite crtanje debele linije sve do unutrašnjih uglova. Takođe, možete nanositi tanku liniju preko celog oka, pa onda naknadno da nanesete deblju liniju tamo gde je potrebno.

Pročitajte još i: “Nebeska” šminka: Trend zbog kog ćete izgledati kao boginja

Naslovna fotografija: Pexels

Marija Gavrilović 

Comments