Iscrpeli ste sav sadržaj na Netflixu? Nema problema, sada je vreme da zaronite u svet podkasta! Zamišljeni kao audio serija ili emisija, sastavljeni iz više epizoda, ali i sezona, podkasti su stekli enormnu popularnost u prethodnih nekoliko godina. S obzirom na to da imamo sve više obaveza i da sve više vremena provodimo putujući sa jednog mesta na drugo, oni su se pokazali kao jedan od najzanimljivijih i najkorisnijih načina da ubijemo vreme dok putujemo od kuće na posao. Sa pojavom aplikacija za slušanje podkasta na mobilnim uređajima i kompjuterima, oni postaju centar medijskog sveta, a njihov sadržaj postaje dostupan i opšte poznat širokim masama.

Od emisija koje se bave analizama političkih događaja i problema u društvu, preko razgovora sa umetnicima, javnim ličnostima i preduzetnicima, do pravih fiktivnih audio serija – na raspolaganju vam je na hiljade različitih podkasta. Bilo da ste zainteresovani za marketing, istoriju ili modu – ovo su neki od najzanimljivijih podkasta koji su dostupni svima.

The Michelle Obama

Bivša prva dama SAD-a odlučila je da se nakon pisanja svoje knjige okrene ispoljavanju kreativnosti i na drugom polju – pripremanjem podkasta. U fokusu emisije naći će se njena porodica, prijatelji i kolege sa kojima će razgovarati o najbitnijim trenucima u životu, iskustvu, karijeri i uspehu. Iako je gost u prvoj emisiji niko drugi do njen suprug, Barack Obama, Michelle je najavila gostovanja svog brata i majke, ljudi iz Obamine administracije i novinara Conan-a O’Brien-a.

View this post on Instagram

So excited for you to hear the first episode of The #MichelleObamaPodcast with @BarackObama! I wanted to start this season off by discussing a relationship that a lot of us are spending a lot of time thinking about right now and that’s our relationship with our community and our country. Given everything that’s going on in the world, I think that these days, a lot of people are questioning just where and how they can fit into a community. And how you answer those questions is unique to you, your experiences, and your communities––but the important thing is that you do go through the process of reflecting and reaching out to loved ones to talk through what you’re feeling and what you’re hoping for. Because once you do those things, I think you’ll have a better sense of your community, your country, and yourselves. And if enough of us can do that—and if enough of us can empathize with one another—then over time––and it will take a long time, we can come up with some solutions and create the change we’re all hoping for. Click the link in my bio to hear my conversation with Barack!

A post shared by Michelle Obama (@michelleobama) on

Fashion No Filter

It devojke Camile Charriere i Monice Ainley odlučile su da nam prikažu pogled iza kulisa modne scene. Kao ličnosti koje su svoju popularnost mahom stekle na Instagramu, razgovaraju o trendovima koji dominiraju društvenim mrežama, ljudima koji ih kreiraju i blogerkama koje ih publici predstavljaju. Obrađujući osnove modne industrije i najnovije događaje, sve vreme ćete se osećati kao da slušate prijatan razgovor dve prijateljice koje uz popodnevnu kafu ćaskaju o najzanimljivijim dešavanjima iz sveta mode.

Clever

Osnovan od strane autorke Jamie Derringer i dizajnerke Amy Devers, Clever je za kratko vreme postao jedan od vodećih podkasta u oblasti dizajna i građevine. Komentarišući neke od najpoznatijih građevina današnjice, ali i ozbiljnih društvenih i političkih problema, kroz prizmu dizajna i rešavanja problema, autorke govore prostim jezikom koji će omogućiti svakom laiku da bez problema uroni u nepoznatu temu.

Comments