Iscrpeli ste sav sadržaj na Netflixu? Nema problema, sada je vreme da zaronite u svet podkasta! Zamišljeni kao audio serija ili emisija, sastavljeni iz više epizoda, ali i sezona, podkasti su stekli enormnu popularnost u prethodnih nekoliko godina. S obzirom na to da imamo sve više obaveza i da sve više vremena provodimo putujući sa jednog mesta na drugo, oni su se pokazali kao jedan od najzanimljivijih i najkorisnijih načina da ubijemo vreme dok putujemo od kuće na posao. Sa pojavom aplikacija za slušanje podkasta na mobilnim uređajima i kompjuterima, oni postaju centar medijskog sveta, a njihov sadržaj postaje dostupan i opšte poznat širokim masama.

Od emisija koje se bave analizama političkih događaja i problema u društvu, preko razgovora sa umetnicima, javnim ličnostima i preduzetnicima, do pravih fiktivnih audio serija – na raspolaganju vam je na hiljade različitih podkasta. Bilo da ste zainteresovani za marketing, istoriju ili modu – ovo su neki od najzanimljivijih podkasta koji su dostupni svima.

The Michelle Obama

Bivša prva dama SAD-a odlučila je da se nakon pisanja svoje knjige okrene ispoljavanju kreativnosti i na drugom polju – pripremanjem podkasta. U fokusu emisije naći će se njena porodica, prijatelji i kolege sa kojima će razgovarati o najbitnijim trenucima u životu, iskustvu, karijeri i uspehu. Iako je gost u prvoj emisiji niko drugi do njen suprug, Barack Obama, Michelle je najavila gostovanja svog brata i majke, ljudi iz Obamine administracije i novinara Conan-a O’Brien-a.

Fashion No Filter

It devojke Camile Charriere i Monice Ainley odlučile su da nam prikažu pogled iza kulisa modne scene. Kao ličnosti koje su svoju popularnost mahom stekle na Instagramu, razgovaraju o trendovima koji dominiraju društvenim mrežama, ljudima koji ih kreiraju i blogerkama koje ih publici predstavljaju. Obrađujući osnove modne industrije i najnovije događaje, sve vreme ćete se osećati kao da slušate prijatan razgovor dve prijateljice koje uz popodnevnu kafu ćaskaju o najzanimljivijim dešavanjima iz sveta mode.

Clever

Osnovan od strane autorke Jamie Derringer i dizajnerke Amy Devers, Clever je za kratko vreme postao jedan od vodećih podkasta u oblasti dizajna i građevine. Komentarišući neke od najpoznatijih građevina današnjice, ali i ozbiljnih društvenih i političkih problema, kroz prizmu dizajna i rešavanja problema, autorke govore prostim jezikom koji će omogućiti svakom laiku da bez problema uroni u nepoznatu temu.

Comments