Da li imate dragu osobu koja praznike provodi daleko od kuće i porodice? Već nekoliko dana slušate priče o tome kako je provodila praznike sa svojom porodicom i pada vam teško jer ove godine neće biti tako… Pokušavate da nađete rešenje za njen problem i da joj makar za nijansu ublažite težak osećaj. Hajde da vidimo na koji način možete suptilno da joj pomognete da se oseća bolje!

U nastavku donosimo ideje koje će vam oduzeti malo vremena, a ne možete da zamislite koliko ćete usrećiti svog bližnjeg – od korpe pune đakonija do čestitke zahvalnosti!

Najavite posetu

Možda ste ranije insistirali da dođe kod vas i provede praznike sa vašom porodicom, a ona je to odbila uz obrazloženje da želi da bude sama i da možda sa svojom porodicom komunicira preko video-poziva. Sasvim dovoljno će biti da najavite svoju posetu, ponesete vino i meze. Možete zajedno da pogledate podkast ili epizodu neke serije.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Blanca Miró Scrimieri (@blancamiro)

Napravite listu prazničnih filmova i drugih planova

Pokažite da solo praznici mogu biti vrlo zanimljivi. Zamislite samo da nekoliko dana možete da gledate filmove, poručujete hranu, mackate se kremama i stavljate masku na kosu i lice.

Sledeći put kada budete ćaskali, prebacite fokus na budućnost i razgovarajte o njenom odmoru sa porodicom koji planira za nekoliko meseci. Dok budete razgovarali, pokušajte da iz nje izvlačite samo pozitivne misli i šaljite taj impuls. Kroz šalu joj kažite da je srećnica jer neće morati, kao vi, danima da sluša tetku koja je popila svu pamet sveta i savetuje sve prisutne na koji način je potrebno da vode svoje živote. Kažite joj i da biste voleli da budete da njenom mestu i ponovo je pozovite kod sebe, da će vam biti lakše da sa njom prođete kroz sva pitanja familije.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ice was inspired (@icewasonline)

Pročitajte i ovo: Koristite svoj jezik ljubavi – da volite sebe

Napunite korpu njenim najdražim đakonijama

Još jedan mali znak pažnje koji će je oduševiti – korpa puna namirnica – od bageta, pršute i sira, do slatkiša, kafe i njenog najdražeg pića. U korpu možete da ubacite i knjigu koju ste tek pročitali i ostavila je utisak na vas. Ovo je poklon koji bi joj ulepšao praznike! Možete da dodate i preparat za negu i time joj još jednom suptilno pokažete koliko pozitivno može da bude to što ove godine praznike provodi sama. Ne zaboravite penušavo vino i voće, jer to je ključ za dobro raspoloženje!

Iskoristite prednost virtuelne zabave

Ako je vaša prijateljica definitivno odlučila da praznike provede sama, iskoristite prednost virtuelne zabave i igrajte video-igru, razmenjujte poruke ili razgovarajte preko video-poziva dok ispijate kafu. Jedna kratka trač-partija će vas sigurno razveseliti.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Deine People Fotografen (@munichsnapshots)

Napište joj inspirativnu poruku

Nekada uz samo nekoliko inspirativnih reči možete da oraspoložite svoju dragu osobu. Pošaljite joj poruku za dobro jutro ili laku noć, ili joj jednostavno u nekoliko redova napišite koliko je jedinstvena i bitna; koliko je kreativna i da ste srećni jer je deo vašeg života!

Pročitajte i ovo: Mindfulness – šta sve uključuje svesnost

Naslovna fotografija: instagram.com/munichsnapshots

Dragana Stojanović

Comments