Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Tri saveta za postojani tečni puder

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

11122 Podsećanje na Lady Di, 1961–1997

Lejdi Dajana (Lady Diana, The Princess of Wales) bi ove godine slavila 50. rođendan i 30 godina od kako se udala za Princa Čarlsa (Prince Charles). Ali, to joj nije bilo zapisano u zvezdama, te se danas obeležava četrnaest godina od kako je poginula najslikanija žena sveta, stilska ikona, najkontraverznija ličnost britanske krune.

545456785222 Podsećanje na Lady Di, 1961–1997

Ono po ćemu je pamtimo su najpre njen osmeh, zagonetni pogled i blago pognuta glava. Kraljica srca je prve godine braka sa Čarlsom delovala stidljivo i zbunjeno. Nakon venčanja iz snova i rođenja sinova Vilijama (William) i Harija (Harry), Dajana i Čarls nisu imali život iz bajke, kao što se mislilo. Rastali su se 1992. godine, mada su se zvanično razveli tek četiri godine kasnije. Pojedini mediji su od razvoda napravili cirkus, te je Dajana odlučila da stane pred kamere BBC-ja i ogoli svoju privatnost.

1264897 Podsećanje na Lady Di, 1961–1997

Govorila je otvoreno o problemima sa bulimijom i depresijom, o braku, ali i o svojim avanturama. Lejdi Di se okrenula sinovima i pomaganju najugroženijih. Jedna je od prvih poznatih ličnosti koju nije bilo strah da bude u kontaktu sa obolelima od AIDS-a. Eksploatisala je slavu u dobre svrhe, kad već nije mogla da pobegne od nje.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzz Podsećanje na Lady Di, 1961–1997

Nakon rastanka od Čarlsa, osvojila je svet svojom iskrenošču, zrelijom pojavom, bivajući sve lepša i lepša. Mario Testino, koji je ove godine bio zvanični fotograf kraljevkog venčanja, posvetio joj je knjigu samo nekoliko meseci pre nesreće. I danas, Dajana je Testinu najomiljenija muza. Petnaest njegovih fotografija nastradale princeze bilo je izloženo čak tri godine u palati Kensington.

54542121 Podsećanje na Lady Di, 1961–1997

Dajana je našla novog muškarca, Dodija Fajeda (Dodi Fayed), sina britanskog biznismena muslimanske veroispovesti. Njen zagonetni osmeh je bivao sve širi, iako je javnost osuđivala njen izbor budućeg supruga. Veza sa Al Fajedom je naglo prekinuta kada se njihov auto slupao u pariskom tunelu, 31. avgusta 1997. godine.

princessdiana012 Podsećanje na Lady Di, 1961–1997

Dajanina smrt je obišla planetu u sekundi. Njena sahrana je, kao i čitav njen život, bila jedna od najgledanijih u istoriji. Elton Džon (Elton John) joj je posvetio pesmu “Candle In The Wind”, opisujuće je kao krhku englesku ružu. Ostavila je ideju o nekom novom kraljevstvu, porušila tabue o princezama na zrnima graška. Osim Chanel torbi, obožavala je plavu i crvenu boju, kao i elegantne crne i bele haljine, a posebna strast su joj bili šeširi. Osamdesetih je nosila velike haljine, sa puno karnera, a kasnije ih je sve zamenila jednostavnijom odećom koja je ocrtavala njenu savršenu figuru. Istu dečačku frizuru je nosila gotovo čitavog života, nikada nije imala previše šminke, a sve svoje stare haljine je davala na aukcije, od čije prodaje su se punili dobrotvorni fondovi za pomoć obolelima i siromašnima. Nije bila svetica, niti se trudila da bude. Družila se sa pojedinim članovima kraljevske porodice, sa umetnicima, ljudima iz sveta zabave, a gde god se pojavila, svojom gracioznošću i harizmom je bila zvezda večeri. Takva je i ostala u sećanjima ljudi koji su je poznavali, ali i svih ostalih.

121212121212 Podsećanje na Lady Di, 1961–1997

Čitav svet pomno prati stil i ponašanje Kejt Midlton (Kate Middleton), analizirajući koliko podseća ili ne podseća na Dajanu, ali se i spekuliše o tome kako bi je sama Dajana prihvatila, da li bi se slagale i koliko bi bila zadovoljna izborom starijeg sina.

Lejdi Di je jedna od nekoliko žena koje su obeležile čitav XX vek. Njen uticaj je izašao iz okvira kraljevskih dvorova, te je umesto kraljice Ujedinjenog Kraljevstva, postala princeza svih naroda. Jedino što preostaje jeste da se nadamo da počiva u miru.


Milica Jarić je na papiru diplomirani ekonomista, a u stvarnosti zaljubljenik u modu, filmove Vudi Alena i poeziju Majakovskog. Ponaša se u skladu sa svojim godinama samo kada je neophodno, obožava svog psa, crnu kafu, najviše para troši na haljine, a kada bi mogla, obojila bi ceo svet u nijanse plave. “A girl should be two things: classy and fabulous.” (Coco Chanel)

Editors choice