5 činjenica koje treba da znaš o TISSUE MASKAMA – najnovijem hit proizvodu u BEAUTY svetu!

5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta!

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Lako je uvideti grešku. Lako nam je i da shvatimo da uvek grešimo na isti ili sličan način. Još jedan korak možemo lako da napravimo sami približavajući se spoznaji svojih uverenja – jasno nam je da nije do njih, osoba koje biramo, nego do nas, jer uvek privlačimo iste tipove. Ali, samoispitivanje doseže otprilike dotle i svaki naredni korak je težak i zahteva asistenciju, pomoć, usmerenje koje dolazi sa strane i nudi nam drugačiju perspektivu iz koje možemo da pogledamo sebe nepristrasno. Ono što obično ugledamo jesu uverenja koja su nam već zagorčala pola života i koja su nekako postiđujuće prosta i razumljiva kad se gledaju sa strane.

Partner koji nas ne poštuje, ne ispoljava osećanja, a verovatno ih i ne vrednuje, nego ostaje sa nama zato što mu je zgodno i udobno, što nam svojim ponašanjem jasno stavlja do znanja, ogledalo je naših uverenja o tome da nismo vredni ljubavi i poštovanja, pa ništa bolje i ne zaslužujemo.U procesu razotkrivanja ovih uverenja, verovatno će se pojaviti rečenica „ja sam bezvredna“ u šta smo poverovali u nekom trenutku formiranja ličnosti, kroz odnos roditelja i staratelja prema nama.

par na ulici Pogrešan izbor partnera   odraz naših uverenja

Možda oni nisu stvarno tako mislili. A nisu mislili ni o tome kako njihovi postupci, ponašanje i poruke utiču na formiranje naših stavova, jer su bili prosti i neobrazovani ili veoma zauzeti, bolesni ili zabrinuti, ili sve to zajedno. U vreme kad gradimo, odnosno usvajamo uverenja, mi nemamo rezon, selekciju i razumevanje, nego uzimamo ono što nam se pruži, bukvalno. Zato je potrebno da porastemo i susretnemo se, obično na najneprijatniji način, sa posledicama svojih uverenja, da bismo mogli da ih uvidimo, razumemo i raščinimo.

Da bismo shvatili da neodgovorni, nedorasli i labilni partneri nisu kamenje na našem emotivnom putu koje treba da raskrčimo da se ne bismo saplitali, nego su naši orijentiri. Koji ukazuju, najjasnije moguće, za svakoga ko je u stanju da se malo izdigne iznad situacije i pogleda je iz ptičje perspektive, na to kako smo puni nepoverenja. Biramo one na koje ne možemo da se oslonimo, zato što nam naša uverenja ne dozvoljavaju da primetimo i odaberemo neke postojane i odgovorne tipove.

Jer nemamo poverenja u muškarce, ubeđene smo da im treba usmeravanje, zaštita, spas, podrška, ne shvatamo ih ozbiljno i ne računamo na njih, jer verujemo da moramo i možemo da se oslonimo samo na sebe. Odigravajući svoju pouzdanost, okružujemo se detinjastim i nepouzdanim partnerima, pa čak i prijateljima, kako bismo mogli da ostanemo glavni, nadležni, razumni i stabilni.

Sva uverenja koja nam zagorčavaju život, suštinski su glupava, sebična, uskogruda, ograničavajuća i sramna za inteligentnog čoveka. Ali, inteligencija nam pomaže da ih sagledamo i pronađemo način da ih se oslobodimo. Ne potcenjujte svoju pamet u borbi protiv glupih uverenja.

Pročitajte još:

Celog života volim idiota

Aleksina Đorđević

Editors choice