Sada je više nego ikad popularna estetika devedesetih i dvehiljaditih. Generacija devedesetih plače jer je moda koju je nosila i period njenog detinjstva i odrastanja sada vintage. No, šta je tu je, najmlađi uvek diktiraju trendove, a mi stariji možemo uživati u nostalgiji ovih godina, koje su zaista bile posebne (ako izuzmemo političku nestabilnost i tranziciju). Pinterest jeste mreža koja služi za inspiraciju, ali to je sada postao i Instagram. Kako da ne bude kada imamo toliko dobrih profila koji odišu estetikom prošlih decenija. Ako su vam potrebne lepe fotke za Instagram, ili vam je potrebno nadahnuće kakve fotografije sami da pravite – ovo su pop culture profili na Instagramu koji će vam se sigurno dopasti.

velvetcoke

Inspirisan retro estetikom, @velvetcoke predstavlja savršeni spoj kulture i mode devedesetih. Sviđaju vam se farmerice i suknje sa niskim strukom, izuzetno široki kaiševi, tanke obrve – say no more. Samo prelistate ovaj profil i sigurno ćete pronaći nešto što će vam se dopasti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Velvey (@velvetcoke)

Prisetićete se svih glumaca, pevača i ostalih poznatih ličnosti koje su tada bile popularne. Takođe, uz ovu stranicu ćete shvatiti suštinu vajba dvehiljaditih.

Pročitajte i ovo: Dvehiljadite nam se vraćaju: Ovo su trendovi koje ponovo volimo

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Velvey (@velvetcoke)

90s anxiety

Kako postoje stranice koje su posvećene isključivo dvehiljaditima, imamo i @90sanxiety. Teško da ćete pronaći bolju kolekciju fotografija iz devedesetih od ove. Tu su poznate ličnosti, tadašnji trendovi, popularni filmovi, serije, moda, estetika…

Ako samo pogledate ove fotografije, odmah ćete imati ideju kako treba da se obučete da biste ispoštovali 90s vibe.

2000s anxiety

Mlađa sestra profila 90s anxiety je @2000sanxiety. Sećate li se kada su Ben Affleck i J. Lo bili zajedno po prvi put, i Britney Spears i Justin Timberlake? Ili kada je Beyoncé objavila pesmu Crazy In Love? Mi, deca devedesetih, taj period smo proveli ispred kanala MTV i Viva Plus i preuzimali smo midi verzije sa sporog interneta Nokia telefona naših roditelja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 2000s Anxiety (@2000sanxiety)

Mi nismo mogli da se nagledamo ovih fotografija, jer nas vraćaju u detinjstvo. Bila bi fora da se ponovo preuzimaju sa interneta midi verzije pesama – samo kažem…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 2000s Anxiety (@2000sanxiety)

Retro Archive

@retroarchive_ je profil koji predstavlja mešavinu vintage estetike devedesetih i osamdesetih. Uspešno balansira između Madonne i Britney Spears. Obe kraljice popa, jedna devedesetih, druga dvehiljaditih. Zato je bio toliko kultan trenutak kad su se njih dve poljubile na dodeli MTV nagrada 2003. godine.

Pročitajte i ovo: 10 throwback pesama zbog kojih bi TikTok danas eksplodirao

Tu ćete pronaći filmove, serije, muziku koja je bila toliko popularna u ovom periodu. Može vas inspirisati da pogledate film ili seriju koju ste slučajno propustili.

Naslovna fotografija: instagram.com/velvetcoke

Jovana Petković

Comments