Da li volite decembar i na šta vas sve asocira? Pre nekoliko godina podrazumevao se sneg, topli kaputi i džemperi, pletene kape i rukavice. Podrazumevalo se da imate udobnu, toplu i ravnu obuću i da ruke nikada ne držite u džepovima jer je svet klizav. Sve se promenilo, pa je tako, tokom ovog delimično hladnog decembra moguće videti i kratke haljine i suknje, tanje džempere i jakne. Sneg nas još uvek nije obradovao, ali to ne znači da nedostaje praznične euforije.

Svoje slobodne dane ste iskoristili da pripremite kuću za praznike, dekorišete kamin i okitite jelku. Stan je postao kao mala, ukrasna kutija, a upravo to je ono što vam je nedostajalo. Danima ste uživali u raspremanju, toploj čokoladi i dekorisanju, pravili ste plan za kupovinu i precizno odredili kod koga idete i ko kod vas dolazi. Konačno ste savladali recept za kolač i sigurni ste da će se naći na vašoj trpezi. Magija je u vašem dobu bila prisutna danima, ali šta kada konačno morate da se vratite na posao?

Kako da sebi olakšate taj trenutak u kom se posle odmora vratite u kancelariju

Navedite svoja dostignuća

Često zaboravljate sve ono što ste u toku godine ostvarili jer deluje kao da vreme brzo prolazi, obaveze dolaze i potrebno je da ih što pre završite. Zbog toga je, naročito u periodu kada ste se vratili na posao posle odmora, važno da sagledate stvari iz pozitivnog ugla i prisetite se kroz kakve ste faze, ali i uspehe prošli. Šta je to što ste ostvarili u toku godine? Napravite listu svojih uspeha i shvatićete da je iza vas jedna duga, ali i vrlo uspešna godina. Nikada ne potiskujte svoje uspehe!

Pročitajte i ovo:  Alpsko plava boja kose je hit ove zime

Očistite svoj inbox

Da li nekada imate potrebu da sve oko vas bude čisto? Nakon što ste sredili stan i kancelarijski sto, vreme je da sredite i svoj inbox! Obrišite sve nepotrebne podatke iz kompjutera i telefona, aplikacije koje ne koristite, čak i fotografije koje su duplikati u vašem mobilnom telefonu. Možda je vreme da obrišete i određene kontakte iz imenika jer vam sigurno neće biti potrebni u godini koja sledi!

Raširite svoju mrežu

U poslednje vreme i niste toliko aktivni na društvenim mrežama? Ne postoji adekvatan razlog za to, ali je jedno sigurno – vreme je da to promenite. Ne morate nužno da postavljate svoje fotografije, ali možete da podelite sve ono što doživite u toku dana, možda fotografiju zanimljive ulice ili sitnice koju ste kupili. Možete da napišete i interesantan tekst i podelite sa svojim pratiocima!

Organizujte se!

I sami znate da je ključ svega dobra organizacija, upravo to je najvažnija stavka u ovoj priči. Nakon što ste došli sa odmora, sačekao vas je obiman posao, ali to ne znači da ne stižete sve. Rasporedite svoje obaveze, odredite ono što je važno i za vaš privatan život, jer on ne sme da ispašta.

Izazovite se

Ako se osoba koja sve radi od ponedeljka ili od svakog prvog u mesecu, vreme je da to promenite. Napravite listu izazova koja uključuje zdrave promene i počnite odmah, to će vam doneti pozitivnu energiju i stimulans za rad. Ako planirate da krenete sa treninzima ili promenite nešto u ishrani, ne odlažite, startujte odmah i bićete oduševljeni krajnjim ishodom.

Pročitajte i ovo: Odevni komadi za zimsku sezonu koje morate da posedujete

Naslovna fotografija: instagram.com/mathildenauta

Dragana Stojanović

Comments