Da li ćete poželeti da se vratite vašem bivšem zavisi od načina na koji se vaša veza završila, ali i od vas samih. Sasvim je normalno da se nedugo nakon raskida, kad on počne da vam nedostaje, zapitate da li biste mu se vratile.

I pored toga što i verovatno postoji veoma dobar razlog zašto je vaša veza morala doći do kraja, svakome od nas počne da nedostaje bliskost, ljubav, ono najbolje što smo u odnosu imali. Takođe, ono što prati raskid je strah od nepoznatog – odatle žudnja da se vratimo onom poznatom.

Sa druge strane, možda vam je raskid pomogao da shvatite šta želite u životu i uvideli ste gde ste grešili, pa vidite kako bi vaša veza mogla napredovati. Pre nego što sebi odgovorite da li je pametna ideja da se vratite vašem bivšem dečku potrebno je da sebi postavite sledeća pitanja:

Zašto ste uopšte i raskinuli?

Kada prođe izvesno vreme nakon raskida, vrlo je verovatno da ćete početi da se prisećate najlepših trenutaka iz vaše veze. Uvek je lakše sećati se dobrog, dok imamo tendenciju da ono loše zaboravimo. Neretko romantizujemo prošlost i bivšeg partnera.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Istina je da se svaka veza završava s razlogom, da mora postojati veliko ZAŠTO je vaša ljubav prekinuta. To mogu biti različiti razlozi: na primer, krenuli ste različitim putevima u životu, imate drugačije perspektive o budućnosti, ljubav je prestala, prevara, manipulacija, toksični odnosi. Da, završene veze to treba i da ostanu.

Zapravo, retki su razlozi zbog kojih nekome treba da pružite drugu šansu. To je opravdano u trenucima u kojima je došlo do nesporazuma, kada postoji problem koji je rešiv i koji ćete naredni put moći da izbegnete. Obnavljanje veze je težak posao i oboje ćete morati da se potrudite da promenite svoje ponašanje i ispravite sopstvene greške.

Da li biste mogli da mu oprostite?

Nebitno je šta je vaš partner učinio u vezi, ta veza neće moći da se nastavi osim ako vi ne oprostite. Preko nekih stvari nekad ne možete da pređete i to je sasvim u redu. To znači da ste dostigli sopstvenu granicu i da bi njeno prelaženje značilo da idete protiv sopstvenog bića.

Opraštaj je nešto preko čega i vi i vaš partner morate preći kako biste krenuli dalje. Razmislite da li to možete da učinite.

Comments