Široke pantalone su trenutno jedan od najpopularnijih odevnih komada, ali su pomalo nezgodne za stilizovanje. Zato će vam pravila za stilizovanje širokih pantalona koja praktikuju Francuskinje sigurno pomoći da dobijete inspiraciju pre nego što ih uklopite u autfit.

Pronalaženje savršenih pantalona širokih nogavica koje odgovaraju vašem telu, budžetu, stilu i svakodnevnim potrebama može biti potraga slična pronalaženju omiljenog para farmerki — težak proces sa kojim su mnogi upoznati. A i kad pronađete savršen model, možda nećete imati ideju kako možete da ga nosite.

Široke pantalone prevazilaze granice prilika, od korporativnih poslovnih događaja do autfita za izlaske. Mogućnosti stilizovanja su beskrajne, što ih čini vrednom investicijom. Iako su široke pantalone tradicionalno važile za mušku siluetu, kroj je nesumnjivo elegantan, izdužuje noge i struku dodaje dimenziju.

Ima nečeg nesumnjivo cool u vezi pantalona širokih nogavica, a da ne pominjemo da su izrazito popularne u poslednjih nekoliko godina, jer je udobnost postala naš glavni prioritet prilikom oblačenja. Opuštene, ali još uvek elegantne pantalone su praktične i korisne za svako godišnje doba, uz jednostavnu zamenu drugih odevnih komada i aksesoara.

Ovom prilikom vam predstavljamo na koje načine ih nose Francuskinje, koje važe za najbolje obučene žene sveta? Evo nekoliko ideja.

6 pravila za stilizovanje širokih pantalona – prema Francuskinjama

Ne stilizujte ih samo elegantno

Jedan od glavnih problema sa kojima se susrećete prilikom stilzovanja pantalona širokih nogavica je taj što uglavnom mislite da su rezervisane za elegantne autfite. Međutim, način na koji Francuskinje više vole da ih stilizuju jeste uz patike i ležerni aksesoar (na primer, kačket), koji elegantnom elementu autfita daju potpuno novu estetiku.

Crno-bela kombinacija je siguran izbor

Crno-beli autifti su uvek u trendu, zato što ta kombinacija večito izgleda otmeno i zadivljujuće. To je posebno korisno kad su u pitanju odevni komadi za koje niste sigurni kako da ih nosite – u ovom slučaju, trend pantalona širokih nogavica.

I drugi odevni komadi mogu biti oversize

Staro pravilo koje kaže da bi uz široki donji deo trebalo da se nosi uski gornji deo, više ne važi. Tako da uz pantalone širokih nogavica možete nositi dugi trench mantil ili oversize džemper.

Kardigan je uvek adekvatan izbor

Pleteni kardigan je sastavni deo garderobera francuske žene. Možda ne izgleda kao najočigledniji izbor za uparivanje sa širokim pantalonama, ali funkcioniše.

Stilizujte ih za izlaske

Kada se spremate za noćni izlazak, previše je lako odlučiti se za haljine i suknje. Za promenu, dajte prednost pantalonama širokih nogavica, za kojima Francuskinje često posežu kad idu na večeru i/ili piće.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Léna Farouil (@lenafarl)

Uskladite paletu boja

Jedan od stilskih trikova koji Francuskinje najviše vole jeste da jedna boja od vrha do pete. Ako se budete držali palete istih tonova, vaša odeća će izgledati skupo. Takva odevna kombinacija savršeno oličava estetsku lakoću po kojoj su Francuskinje uglavnom poznate.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Léna Farouil (@lenafarl)

Pročitajte i ovo: Stilski trikovi koji će učiniti da svaki vaš autfit izgleda skupo

Naslovna fotografija: instagram.com/heloise.gulliet

Comments