Obožavamo zimu, jer nam se bliže mnoge svečanosti na kojima možemo da zasijamo! U tome nam mogu pomoći najlepše praznične frizure, koje predstavljaju idealan način da nadogradimo svoj stil i postignemo besprekornu eleganciju.

Upravo tokom decembra meseca imamo priliku da isprobavamo razne festive autfite, ali i zavodljive frizure koje su sinonim za glamur. Zaglađena niska punđa, talasi u kosi, rep na malo drugačiji način, zajedno sa raskošnim ukrasnim detaljima – uvek su pun pogodak, bez obzira da li idemo na opušten ručak sa prijateljima, u noćni izlazak ili romantičan dejt.

S obzirom na to da nam se zima bliži, sada je pravo vreme da se upustimo u osmišljavanje izgleda svoje kose, kako bismo imali spreman look za sve praznične ceremonije.  U potrazi za inspiracijom, izdvojili smo trendi frizure koje su trenutno najaktuelnije i sigurno ćete ih viđati tokom narednih meseci.

Najlepše praznične frizure: 7 ideja za stilizovanje

Niska punđa sa detaljima od perja

Sigurni smo da obožavate jednostavne praznične frizure, koje ujedno izgledaju glamurozno i privlačno. Niska punđa je jedna od njih. Reč je o stilu koji se veoma lako postiže i možete isami da ga rekreirate. Sve što je potrebno je da kosu dobro očešljate, zavežete u niski rep, a zatim dodate ukras od perja. Kosu obmotajte u punđu i učvrstite pomoću ukosnica. Naprskajte lak ili sprej za stilizovanje kose, kako bi frizura stajala čvrsto.

Visok rep sa biserima

Ako nemate previše vremena za stilizovanje frizure, uvek možete napraviti visok rep ili punđu i dodati ukrasni rajf ili traku oko glave. Iako možete izabrati popularne modele sa liskama i zvezdicama, preporučujemo vam da obratite pažnju na rajfove sa biserima, jer izlgledaju posebno elegantno.

Polupodignuta kosa

Satenska mašna uvek izgleda prefinjeno. Zato, ako želite u trenutku da začinite svoj autfit, obavezno iskoristite ovaj ukrasni detalj za stilizovanje praznične frizure. Naš predlog je da polovinu kose očešljate u visok rep, a drugu polovinu ostavite da pada. Mašnu vežite oko repa, a bilo bi dobro da bude u identičnoj boji kao vaša garderoba.

Kosu zakačite šnalama

Želite da pustite kosu, a da ne izgledate previše “obično”? Onda se opredelite za upečatljive šnale, koje važe za trend već nekoliko sezona. Možete izabrati modele od metala, nežnog pliša ili satena, kao i varijante sa ukrasnim kamenčićima.

Niska punđa sa ukrasnim šnalama

Niste stigli da operete kosu ili nemate vremena da je isfenirate? Ne brinite, jer postoji frizura koja se pravi za nekoliko minuta, savršena je za sve bad hair situacije i izgleda vrlo privlačno! Skupite kosu u niski rep, a zatim krajeve obmotajte ukrug i pričvrstite ih šnalama. Na kraju, punđu ukrasite sa nekoliko nesvakidašnjih šnalica, poput bisera, mašni i cvetova.

Raskošni i bujni rep

Možda vam na prvi pogled ovaj rep izgleda kao svaki drugi, ali ako pogledate malo bolje, primetićete da je ipak reč o frizuri sjajne teksture! Kosa je uredna, ali blago volumenizovana. Kako biste postigli ovaj look, potreban vam je sprej za teksturu kose, koji treba da nanesete na celu dužinu, a zatim skupite kosu u nizak rep. Gumicu možete sakriti tako što ćete odvojiti jedan pramen kose, obmotati ga oko nje i, na kraju, zakačati pomoću ukosnice.

Kosa na talase u stilu devedesetih

Mnogi kažu da su bujni i lepršavi talasi, izvijeni ka spolja, glavni hit u svetu frizura za 2023. godinu, i da će obeležiti čak i naredne sezone. Reč je o stilu koji je bio popularan devedesetih, a koji će se zadržati duže vreme. Ono što je dobro, ova frizura uvek izgleda veoma glamurozno i savršena je za praznike!

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Louvelle Wear (@louvelle.wear)

Pročitajte i ovo: Ovo su načini da nosite mašne u kosi ove praznične sezone

Naslovna fotografija: instagram.com/thehairedit

Kristina Page

Comments