Praznične kampanje 2023. godine će vas lako ubaciti u euforiju koju već polako počinjemo da osećamo u ovom periodu. Modne kuće, kao i beauty brendovi, uvek ulože poseban trud u svoje praznične kolekcije, koje prate editorijali sa poznatim ličnostima i zanimljivim konceptima.

U duhu čarolije zime koja nam se približava, ove kampanje će vas ubaciti u praznično raspoloženje i izazvati osećaj euforije – a možda će vam dati ideju za glamurozni autfit koji ćete nositi na sve žurke ove sezone.

Od limited beauty kolekcija do blistavog nakita, brendovi nas oduševljavaju svojim prazničnim kolekcijama svake godine – a evo kako su završili 2023. godinu.

Najlepše praznične kampanje 2023. godine

Jacquemus

Modna kuća Jacquemus nas inspiriše da poželimo snežne praznike, sa svojom kampanjom Guirlande u kojoj glumi Kendall Jenner. Serija snimaka prikazuje Kendall u mnoštvu avangardnih prazničnih okruženja – njeno ležerno izležavanje u kapi Deda Mraza, spuštanje niz stepenice u skijama i umotavanje u novogodišnje lampice.

U paleti snežnobele, svetlocrvene, šumskozelene, zlatne i srebrne boje, kolekcija obuhvata tašne, odeću i obuću u klasičnim Jacquemus siluetama. Tu je i niz stvaričica koji bi bili savršeni praznični pokloni, uključujući sapun, igrice i ukrase za jelku u obliku Jacquemus torbica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus)

Charlotte Tilbury

Elton John možda nije najočigledniji izbor za reklamu za šminku, ali praznična kampanja Charlotte Tilbury za 2023. daje nam sve praznične emocije. Na glamuroznim slikama Elton je odeven u šljokice pored supermodela Kate Moss i Jourdan Dunn, pevačice Rine Sawayame, glumice Micaela Jae Rodriguez, i naravno, same Charlotte Tilbury.

Ova skupina britanskih ikona sastavljena je kao podrška ulozi brenda kao „zvaničnog kozmetičkog partnera“ Eltonovog fonda za AIDS. Kao deo partnerstva, brend je lansirao ograničeno izdanje Rocket Collection, koje sadrži dve nijanse ruževa, obe ukrašene prepoznatljivim zvezdastim printom kolekcije.

Gucci

Luksuzna kuća Gucci predstavila je svoju kampanju za praznike 2023, koja želi da dočara suštinu zajedništva u svečanoj proslavi. Ove sezone, Gucci, pod kreativnom vizijom direktora Sabata De Sarna, poziva nas u svet gde se prijatelji i porodica ponovo okupljaju, dele tople zagrljaje i upuštaju se u intimne razgovore, a sve to okruženo pažljivo odabranim izborom poklona dizajniranih da stvaraju trajne uspomene sa voljenima.

Centralno mesto u prazničnoj kolekciji je linija Gucci torbica sa metalnim detaljima i svetlucavim ukrasima, kao i koferi iz linije Gucci Valigeria.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GUCCI (@gucci)

Swarovski

Legendarni fotograf Stiven Miesel i vrhunska šminkerka Pat McGrath udružili su se za Swarovski magičnu prazničnu kampanju 2023. Pod nazivom Celebrate Wonder, očaravajuća kampanja sadrži seriju jedinstvenih portreta, od kojih svaki prikazuje različitu Swarovski kolekciju.

Kreativna direktorka Giovanna Engelbert rekla je: “Moja vizija je bila usredsređena na ideju o ženama, sve sa različitim izgledom i ličnostima, koje se transformišu u komade nakita koje nose”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SWAROVSKI (@swarovski)

SKIMS

Nova praznična kampanja SKIMS, u kojoj se Kim Kardashian transformiše u retro pin-up lepoticu, ističe komade iz nove kolekcije brenda. Kampanja je inspirisana starim časopisima. Pored prikazivanja svilenkastih bokserica, lepršavih kompleta i kombinezona, kampanja sadrži i rekvizite kao što su čizme za sneg, skije i minijaturni automobil.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SKIMS (@skims)

Louis Vuitton

Louis Vuitton tim je dočarao čaroliju praznične sezone serijom fotografija i video zapisa koji prikazuju najbolje što brend može da ponudi. Vivienne, amblematska maskota Louis Vuittona (u obliku logoa brenda sa četiri latice), putuje kroz ovu prazničnu zemlju čuda sa medvedom prekrivenim LV logotipom.

Od božićne jelke sastavljene od prtljaga Louis Vuitton, do automobila prepunog savršeno upakovanih poklona, možete uočiti slatki dvojac na svakoj slici prekrivenoj snegom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

Miu Miu

Kampanja Miu Miu za praznike, u kojoj se pojavljuje glumica Emma Corrin, predstavlja priču o modernoj eleganciji. Kampanja se nalazi u prostoru koji je duboko ličan, što stvara most između intimnosti prošlosti i otvorenosti budućnosti.

Kolekcija sadrži harmoničnu mešavinu tekstura i ukrasa. Istaknuta je i saradnja Miu Miu sa brendovima Marshall i Polaroid, spajajući zvuk i slike sa modom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miu Miu (@miumiu)

Calvin Klein

U Calvin Klein kampanji za praznike 2023. glume model Hailey Bieber i glumac Brandon Flynn. Kolekcija odeće za praznike 2023. je moderna interpretacija klasičnog svečanog oblačenja sa novim izgledom slip haljina, sa prefinjenim krojem, prilagođenim za svaku priliku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Calvin Klein (@calvinklein)

Pročitajte i ovo: Vrla nova sezona: Pogledajte kampanje najvećih modnih kuća za jesen/zimu 2023.

Naslovna fotografija: instagram.com/jacquemus

Božica Luković

Comments