Čaroban praznični dekor sa pomorandžama je oduševio više od 880 hiljada ljudi na TikToku i zvanično postao jedan od trenutno najpopularnijih trendova za ukrašavanje kuće tokom novogodišnje sezone!

Ne pronađe mnogo, a da se na TikToku ne pojavi (i ne zaživi) neka popularna estetika, bilo da je reč o modi ili enterijerima. Ovog puta, korisnici ove popularne internet platforme su se prisetili fenomenalnog prazničnog dekora iz filma Little Women, sjajnom ostvarenju nastalom po motivima romana Louise May Alcott, a u kome glume Florence Pugh i Emma Watson.

Praznični dekor sa pomorandžama

Praznični dekor, označen heštegom #littlewomenchristmas je za kratko vreme zadobio mnogo pažnje TikTokera, te je viralno počeo da se širi ovom društvenom mrežom. Tokom poslednjih nekoliko nedelja hešteg je dostigao 880.000 pregleda na popularnoj platformi za deljenje video sadržaja.


Upravo zato, može se reći da je kraj novembra idealan period za razmišljanje o dekoraciji koja će krasiti naše domove tokom sezone praznika. Ako ne znate kako da unesete dašak novogodišnje atmosfere u kući, TikTok korisnici preporučuju da “ukradete” sjajnu ideju za dekorisanje iz holivudskog filma Little Women.

Reč je o simpatičnom ukrasnom detalju: narandžastoj novogodišnjoj girlandi koja se ručno pravi od pomornadži, a za koju vam ne treba previše novca niti spretnosti.

Kako da napravite novogodišnju girlandu od pomorandži

Iako možda zvuči kao previše zahtevan projekat, istina je da zaista apsolutno svako može da napravi ovaj praznični kućni dekor – uz samo malo volje i strpljenja!

@jenbrallier recipe for dried oranges: Cut thin slices, place in oven at 225 degrees for 4 hours (flip them over when you hit the 2 hour mark), and then use a large needle with twine to hang them wherever you desire 🍊🌿✨ #littlewomenchristmas #littlewomen #homemaking #organicchristmas #christmasideas #christmasdecor ♬ Orchard House (Main Title) (Instrumental) – Thomas Newman

Dakle, sve što je potrebno da uradite je da odvojite nekoliko pomorandži, isečete ih na tanje krugove i pažljivo postavite u pleh za pečenje.

Rernu uključite na 100 stepeni Celzijusa i ostavite pomorandže da se peku u rerni  otprilike četiri sata. Nakon dva sata sušenja, trebalo bi da okrenete stranu, kako bi se jednako dobro osušile.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karen Groves (@greengroves)


Kada završite sa ovim korakom, pripremite veću iglu i deblji konac (ili tanji kanap) i počnite da provlačite iglu kroz pomorandže, ređajući jednu po jednu. Na kraju, možete dodati veliku mašnu, ili neke druge ukrasne elemente koji će dodatno začiniti izgled novogodišnje girlande.

Zašto je girlanda od pomorandži postala glavni trend

Iako su za glavnu inspiraciju nastanak trenda zadužene scene iz filma Little Women, može se reći da je ovaj praznični trend dekoracije ujedno nastao kao potreba da se stvori vrlo privlačna estetika doma – koja izgleda ušuškano i potpuno drugačije!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marie🌿 (@lilla_s0l)


Pomoću dekora koji se pravi od pomorandže, mladi su dobili ideju da naprave ukrasne narandžaste gerlande od pomornadži, kako bi podržali principe održivog razvoja. Generacija Z, koja je najviše prisutna na ovoj platformi, smatra da bi trebalo da se postepeno udaljavamo od konzumerizma i da počnemo da kreiramo unikatne stvari u domu!


Ipak, moramo podsetiti da je “narandžasti dekor” iz filma Little Women zapravo oživljavanje stare mode iz sredine 1800-ih i 1900-ih godina u Americi. Tada je u većini američkih kuća bila postavljena zimzelena jelka sa ukrasima u vidu orašastih plodova, kao i girlandom napravljenom od kokica, pomornadži, limuna…

Upravo ovi prirodni ukrasi za jelku daju originalniji i sofisticiraniji izgled doma.

Pročitajte i ovo: Trendovi praznične dekoracije zbog kojih ćete jedva čekati da ukrasite dom

Naslovna fotografija: instagram.com/farmhousewares

Kristina Page

 

 

Comments