Preobljevanje veze i puštanje prošlosti – ali i svega što zamišljate da ste mogli imati sa nekim, a što nikada nećete imati – nikome nije lako. Nekima međutim, brže uspeva da se oporave i nastave dalje, a neki ostaju slomljenog srca godinama. Svi poznajemo ljubavnu patnju, ali svako je doživljava na svoj način. Tarot karta za svaki horoskopski znak nudi objašnjenje zašto je preboljevanje veze tako teško.

Zašto vam je preboljevanje veze teško – prema horoskopu i tarotu

Ovan – obrnuti As mačeva

Stalno vrtite u glavi film o uništenju veze – razmišljate šta je i kada krenulo naopako, šta ste mogli da uradite drugačije i šta bi bilo da ste ostali zajedno. Preboljevanje veze vam posebno teško pada zbog grubosti i bolnih reči koje ste jedno drugom uputili, osećate se neuspešno i slomljeno i pokušavate da analizirate propast ljubavi.

Kad biste prestali da romantizujete ono što je bilo među vama, shvatili biste da nikada niste bili na istoj talasnoj dužini – to priznanje bi vas povelo ka isceljenju.

Bik – obrnuta Desetka štapova

Ova karta kada je okrenuta naopako pokazuje da je pokušaj da vratite bišveg uzaludan – iako vi niste u stanju da pustite, on je već nastavio dalje. Vaša veza ionako nikuda ne bi odvela i ne treba da gubite vreme i energiju. Vaša žudnja za emocionalnom podrškom je ostala neispunjena – on vam je nikada i nije pružao. Što pre to shvatite, biće vam lakše da prihvatite da ste bili sami u toj vezi i da jedino vaša zamisao o onome što ste želeli, a nikada niste dobili sprečava preboljevanje veze.

Blizanci – Đavo

Preboljevanje veze je nemoguće, zato što ono što osećate nije prava ljubav, nego opsesija. Ono što ste doživljavali uvelo vas je u zavisnost i vaš odnos je bio porok – kratkotrajno utešan, ali štetan za vaše metnalno i emocionalno zdravlje i stabilnost. Toliko ste bili zaokupljeni vezom, da život van nje nije ni postojao. Toliko ste očajnički želeli da budete voljeni, da ste bili sve što je partner hteo da budete, ali niste bili ono što jeste. Izgubili ste sebe u toj vezi, ali nećete sebe naći tamo gde ste se izgubili. Vratite svoju moć, oslobodite se. Ko ste bili pre te veze? Ko ste bili kad ste bili sami ili sa prijateljima? Izlečite se od zavisnosti (to je teško i ide sporo) i vratite se sebi (nagrada vredna svakog napora).

Rak – Četvorka štapova

Bivšem partneru je bila namenjena velika uloga u vašem životu – možda ste bili vereni, ili ste vi svakako bili uvereni da ćete zajedno graditi budućnost. To je osoba sa kojom ste hteli da provedete život i verovali ste da i ona želi to isto. Pažljivo ste gradili svoj život oko nje, prilagođavali se i utkivali ogromnu količinu energije u strukturu buduće stabilnosti. A onda je druga osoba porušila vašu konstrukciju, kao kulu od karata.

Ne možete da shvatite zašto, ali pokušajte da prihvatite da to jednostavno nije moglo da opstane, čak i ako ste bili sigurni i puni poverenja. Izgradićete život i porodicu o kojoj maštate sa nekim drugim, ko je pravi za vas. Uzmite sve teške lekcije iz ovog iskustva i savladajte ih.

Lav – Prvosveštenica

Preboljevanje veze je teško zato što što je to bila snažna, otvorena i iskrena veza. Bili ste duhovno povezani, a to se retko doživljava i verujete da nećete naći ništa slično, koliko god da tražite. Možda je to bila vaša srodna duša i ljubav vašeg života, ali nije bilo predviđeno da se zadrži u vašem životu. Prihvatite to jedinstveno iskustvo sa zahvalnošću – ono vas je oplemenilo i sada možete da nastavite dalje. Da biste pustili, morate se nadati da postoji nešto više.

Devica – obrnuti Mag              

Još uvek razmišljate o bivšem partneru, jer vam nedostaje ona verzija njega koju je prikazivao i u koju ste se zaljubili, a ne ona koja vam je slomila srce i zapravo, otkrila njegovo pravo lice. Bili ste zaljubljeni u iluziju – ta osoba nikada nije ni bila ono što ste verovali da jeste. Morate ovo razumeti i prihvatiti da biste nastavili dalje. Prestanite da opravdavate bivšeg partnera i da za njega imate više saosećajnosti i razumevanja nego za sebe. To je bila sebična osoba, koja je možda čak i manipulisala vama. Učinite sebi uslugu i sagledajte stvari objektivno.


Pročitajte i ovo: Nova ljubav – horoskop predviđa u koga ćete se zaljubiti ove godine

Vaga – Kraljica pehara

Preboljevanje veze je dugotrajan proces jer ste voleli da budete u toj vezi. Bili ste srećni i posvećeni zajedništvu, jer u ljubavi pronalazite ravnotežu i harmoniju. Bivši partner vam je mnogo puta doneo utehu i bio topao i brižan i to je nešto što vam je potrebno – teško je bez njegove podrške. Da biste se oslobodili, morate početi da prihvatate nepoznato. To znači da pronađete novi ritam samostalnog života, usvojite nove navike i posvetite se povezivanju sa svojim bićem.

Škorpija – Trojka pentakla

Bili ste tim i nikako to ne uspevate da prebolite. Osećali te podršku i pružali ste podršku, vaši napori su bili usklađeni, a emocionalno ulaganje ravnopravno. Mogli ste da se oslonite jedno na drugo i da gradite budućnost. Dobro je izgledalo dok je trajalo, ali očigledno nije bilo dovoljno dobro da bi potrajalo. Shvatite to što ste imali kao standard koji unosite u sledeću vezu, ono što vam je potrebno da sa nekim imate i priznajte sebi da to ipak nije dovoljno – potrebna je i hemija da sve drži na okupu.

Strelac – obrnuti Kralj pentakla

Trudite se da nastavite dalje, ali preboljevanje veze nikako ni da počne – osećate da ne možete da živite bez druge osobe, da vam je potrebna i da od nje zavisi vaš uspeh i sreća. I vi patite od zavisnosti, a ne od ljubavi. Preslišajte se šta ste sve oprostili i opravdali i preko čega ste sve prešli – druga osoba vam je nanela emocionalnu štetu i morate se izlečiti od nje (od osobe, i od štete). Potrebno vam je vreme da shvatite da vam je mnogo bolje bez te osobe i da ste vi sami bolji i sposobni da napredujete.

Jarac – Dvojka štapova

Napravili ste velikodušna prilagođavanja, da biste bivšem partneru obezbedili prostor u svom životu i sada je taj prostor prazan. Imali ste velike planove za zajedničku budućnost i bili ste posvećeni tome da ih ostvarite. Sve ste smislili – ali partner se u to nije uklopio. Vaš ideal je ostao van domašaja i ako ste iskreni, priznaćete sebi da ste već dugo osećali da ni jedno od vas nije srećno i da se „noktima držite“ za ideju o vezu. Preboljevanje veze koja je već bila napukla i spremna da se raspadne biće lakše kada se sa tom činjenicom suočite.

Vodolija – Šestica pentakla

Preboljevanje veze je spor i težak proces jer vam je teško da se odvojite od velikodušnog ljubavnika – ne možete prestati da razmišljate o tome da vam je sa njim bilo kao ni sa kim drugim, da ste osetili i doživeli stvari koje nikada pre niste i pitate se da li ćete ih ikada opet osetiti.

Doći će neko ko će u vama probuditi ista osećanja i strasti i to će biti osoba koja će ispuniti i vaše emocionalne i intelektualne potrebe – zato treba da nastavite dalje.

Ribe – Petica mačeva

Vi se vezujete i posvećujete kakva god da je veza u koju ste uključeni i zato vam je teško da pusite. Podsetite sebe koliko je tu napetosti i sukoba bilo i koliko su trenuci romantike, strasti i povezanosti bili retki i kratki (i nedovoljni da održe ravnotežu sa nesuglasicama) i odlučite da prestanete da se žrtvujete. Uvek ste birali prilagođavanje osećanjima druge osobe, umesto svog sopstvenog mentalnog blagostanja i sreće. Kad osetite koliko vam je život mirniji i radosniji bez nje, lakše ćete nastaviti dalje.

Pročitajte i ovo: Definicija veze kakvu želi svaki horoskopski znak

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovepresets

Brankica Milošević

Comments