U trenutku kada temperatura dostigne 20 stepeni ili više, želimo da provedemo svaki minut na otvorenom. Možda ćemo i dalje morati da nosimo laganu jaknu tokom šetnje, ali barem smo napolju umesto u teretani. Posle duge zime, postoji nešto terapeutsko u toplini sunca, svežem vazduhu i slušanju spoljašnjeg sveta. Prolećne aktivnosti na otvorenom ne moraju čak ni da budu fizičke ili planirane. Samo više vremena napolju nam podiže raspoloženje i donosi radost.

Prolećne aktivnosti na otvorenom koje treba da probate čim vreme otopli

Provozajte se biciklom

Verujte nam, nismo neki biciklisti, ali imamo novootkrivenu ljubav za vožnju biciklom. Nedavno smo provozali bicikl kroz park, i da vam kažemo, bilo je magično. Postoji nešto tako oslobađajuće dok vozite kroz prirodu (ili samo oko svog bloka) uz sunce koje opija zracima i vetar u kosi, što ovo čini savršenom aktivnošću nakon duge zime provedene u zatvorenom prostoru. Ako nemate bicikl, ne brinite. Mnogi gradovi imaju usluge iznajmljivanja.

Vozite se sa otvorenim prozorima

Obavezna prolećna aktivnost, a takođe i jedna od najlakših, jeste jednostavni odlazak u vožnju automobilom sa spuštenim prozorima – radi uživanja u povetarcu. Pustite plejlistu koja odgovara vašem prolećnom raspoloženju i idite u vožnju gradom bez odredišta ili do obližnjeg salaša. Ovo je jednostavno, ali vrlo pozitivno utiče na naše raspoloženje.

Napravite piknik

Čim vreme ugreje, parkovi su ispunjeni ljudima koji učestvuju u raznim aktivnostima. Jedna stvar koja nas uvek veseli je grupa nasmejanih prijateljae raširenih na ćebetu za piknik, koji se raduju i pričaju preko zajedničke daske za jelo i flaše vina. Postoji razlog zašto je piknik osnovna aktivnost za toplo vreme: to je idealan povod da izađete napolje dok uživate u ukusnoj hrani i dobrom društvu – šta bi nam tu smetalo? Ali, ako je vašoj “društvenoj bateriji” potrebno da se napuni – možete nasamo da uživate u pikniku. Samo zamenite društvo prijatelja za knjigu ili podkast i uživajte sami sa sobom.


Pridružite se rekreativnom sportskom timu

Poslednji put kada ste bili deo sportskog tima je možda bio vaš fudbalski tim u trećem razredu srednje škole, ali nikada nije kasno da se vratite starim hobijima. Pridruživanje sportskoj ekipi ili grupi za vežbanje je idealan način da ostanete aktivni i steknete nove prijatelje. Bilo da je vaša izabrana aktivnost košarka, odbojka na pesku ili klub za trčanje, postoji nešto za svakoga.

“Hot girl” šetnja ili trčanje

Hot girl šetnja je i dalje vrlo prisutna, bilo da više volite da se šetate sami ili da povedete prijatelje. Iskoristite ovo vreme da postignete svoj dnevni cilj koraka, poslušate audio-knjigu, razmislite o svom danu ili se samo isključite. Ako želite da unapredite svoju hot girl šetnju, pokušajte da džogirate sa drugim devojkama. U redu, nismo baš sigurani da li je to tako zabavno, ali džogiranje je lak način da dodate kardio trening u svoj dan!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ʍօʟʟʏ (@molly.xyzc)

Joga na otvorenom

Postavite prostirku za jogu na balkonu, u dvorištu ili čak u lokalnom parku. Možete da preuzmete aplikaciju da biste trenirali kroz sesiju joge ili da se informišete u lokalnom joga studiju kako biste saznali da li oni organizuju grupne časove na otvorenom.

Istražite lokalne festivale

Jedna od naših omiljenih prolećnih aktivnosti je prisustvovanje lokalnim događajima. Ovog proleća naći ćete festivale cveća, festivale razne hrane, pijace ili slične događaje na otvorenom. Neki gradovi imaju mnogo više da ponude, poput žive muzike, pića, karnevala i još mnogo toga, pa proverite šta vam se od lokalnih dešavanja najviše dopada za vikend aktivnost.

Pročitajte i ovo: Kako da u 2024. povećate izdržljivost na treningu

Naslovna fotografija: instagram.com/molly.xyzc

Nikola Gudelj

Comments