Da li je joga bolje od odlaska u teretanu? Teretana ili joga? Pitate se koja je rutina treninga bolja za vas? U ovom tekstu navodim četiri razloga zašto joga može nadmašiti sve druge oblike vežbanja.

Nauka o životu

Teretana je sjajan način da uz disciplinu postignete određeni fizički izgled, ali ne garantuje mirno stanje uma. Sa druge strane, joga je nauka o životu, pa pored fitnesa, ima značajniju ulogu, a to je da vas povezuje sa samim sobom. Vežbanje joge deluje na celokupnu fiziologiju tela i održava uravnotežen tok energije koji vas održava u stanju mira.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Samo Joga | Zorka (@samojoga)

Izduživanje mišića

Česta je pojava da dizanje tegova i trening snage u teretani mogu stvoriti ukočenost i zgrčenost mišića. Ovo može ograničiti pokret i stvoriti neprijatnost u telu. U jogi se fokusiramo na izduživanje mišića, kako bi se osobodila napetost iz tela i uma.

Zategnutost tela

Vežbanjem joge celo telo postaje zategnuto i jače, i to korišćenjem samo cele telesne težine kao „tegova“. Joga je ljubaznija prema telu, međutim, to ne znači da nije intenzivna.

U svakom trenutku

I ono što je sjajno kad se bavite jogom je to što možete da je praktikujete bilo gde i bilo kada. Sve što vam treba je prostirka za jogu.

Probajte ovaj joga čas koji će tonirati celo vaše telo, a pritom poboljšati vašu fleksibilnost:

 

A vi, da li više volite jogu ili vežbanje u teretani?

Pročitajte i ovo: 7 stvari koje treba da znate o jogi

Naslovna fotografija: WANNABE Media

Zorka Ristić

Comments