Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Predstava “Opomena” glumca i reditelja Branislava Lečića

Predstava “Opomena” glumca i reditelja Branislava Lečića

Prvi put posle premijere predstave “Opomena – deset godina posle Zorana Đinđića” koja je održana pred oko 2,500 ljudi u Sava Centru, ova muzičko-scenska alegorija biće izvedena u ponedeljak, 23. decembra, u 20 časova na sceni Stamenković, UK Palilula na kojoj će i ubuduće biti izvođena u sklopu redovnog repertoara.

Naš istaknuti glumac Branislav Lečić, dobitnik gotovo svih najznačajnih priznanja za brojne uspešne role u pozorištu, na televiziji i filmu, potpisuje režiju i produkciju predstave, uobličenje teksta (u saradnji sa Branislavom Ilić), a pojavljuje se i kao jedan od aktera u predstavi, zajedno sa šesnaestoro mladih talentovanih glumaca. Lečić je ovim autorskim delom želeo da unese ideje Zorana Đinđića u naš svakodnevni život i da pozorište bude delatno, stvarno, pokretačko i inspirativno, mesto promišljanja i zapitanosti.

“Druge predstave bavile su se Zoranovim ubistvom, pozadinom atentata, a naša predstava se isključivo bavi Zoranovim idejama koje su nam i danas potrebne. Naš zadatak je da njegove ideje budu dostupne uživo svakome ko želi da ih čuje bar jednom mesečno, makar u teatru. Jer, noseći mudrost, filozofiju i istinitost njegovih poruka, možemo samo ako smo u stalnom kontaktu sa njegovim idejama, baš kao sa dragom knjigom kojoj se stalno vraćamo da nam pomogne da razumemo sebe u vremenu i vreme i sredinu u kojoj živimo.”, izjavio je Branislav Lečić, govoreći o motivima za postavljanje jednog ovakvog neobičnog scenskog dela.

32 Predstava “Opomena” glumca i reditelja Branislava Lečića

U predstavi se prepliću igrani segmenti, uz upotrebu scenskih efekata, video zapisa velikog video bima, dokumentarne sekvence, sa plesnim i muzičkim tačkama koje ansambl predstave izvodi sa mnogo energije i emocija.

Lečić je mladima dao glavnu reč, izabrao za sebe da na sceni bude nenametljiv, ali je ipak sveprisutan, objedinjujući vrlo vešto video zapise Gorana Balabana, Sokratovu odbranu i smrt sa Zoranovim govorima i pitanjima mladih, kako bi stvorio snažan autentičan utisak o vremenu u kome živimo.

Mlada nova lica promišljeno su izabrana da predstave nove ljude koji su nam potrebni da iskorače iz mase, prekinu da se skrivaju iza maski i izbore se za vlastiti identitet, baš kao i mladi dramski umetnici koji u ovoj predstavi glume, pevaju i igraju: Lidija Cvetić, Iskra Brajović, Tijana Maksimović, Maja Jovanović, Miljana Gavrilović, Jelena Rakočević, Marta Milosavljević, Milena Jovašević, Vladan Milić, Andrija Daničić, Lazar Dubovac, Boris Kargotić, Marko Milovanović, Janko Cekić, Đorđe Kreća i Aleksandar Milisavljević.

Asistent režije je Dejan Janković, koreograf predstave Bojana Mišić, muziku za predstavu komponovala je Irena Popović, a Dragica Laušević potpisuje kostim.

Editors choice