Da li tražite savršeno mesto da proslavite svoju godišnjicu braka ili veze? Ili razmišljate o svom prvom zajedničkom putovanju kao par? Možda je još niste upoznali i nadate se da ćete svoju ljubav pronaći na ulicama nepoznatog grada? Bez obzira na to koji su vaši motivi, Evropa pleni romantičnim mestima, a mi smo izdvojili 10 gde u potpunosti vlada ona čuvena – love is in the air

Venecija, Italija

Da, ovo zvuči tipično, ali Venecija zaista jeste idealno mesto za parove i one koje tragaju za ljubavlju. Najbolji način da osetite duh Venecije je da bez konkretnih planova lutate gradom, i da se u nekom trenutku izgubite u njenim uskim ulicama duž sićušnih kanala. Ako želite da je posetite sa partnerom, obavezno se, priljubljeni jedno uz drugo, provozajte gondolom i poljubite se ispod Mosta uzdaha. Možda zvuči basic, ali verujte nam – znaćete tačno o čemu pričamo kad isprobate. 

Mon Sen Mišel, Francuska

Ovo je ostrvska opština u Normandiji, koja se nalazi na samo 600 metara od kopna. Vekovima je služila kao utočište za hodočasnike koji su koristili put otkriven samo u vreme oseke kako bi došli do opatije Mon Sen Mišel. Ostrvo posetite uveče i prošetajte njegovim pustim ulicama, slušajući krike galebova i šum mora koje zapljuskuje stene. Mon Sen Mišel će vam pružiti jedinstveni osećaj samoće i harmonije koji će ostati sa vama – dugo nakon što ostrvo napustite.

Santorini, Grčka

Svaki kutak ovog grčkog ostrva ispunjen je nežnošću i romantikom, pa nije iznenađenje što je postalo jedno od najpopularnijih destinacija za venčanja i medeni mesec, postavši možda najprepoznatljiviji pejzaž grčkih lepota. Kristalno plavo more i litice sa načičkanim belim kućicama na liticama definišu ambijent glavnog grada ostrva Fire i sela Oja. Neravna obala predstavlja rezultat erupcije minojskog vulkana pre 3.600 godina. Legenda kaže da je mitski grad Atlantida još uvek duboko skriven u obližnjim vodama. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Santorini (@santorini)

Prag, Češka Republika

Prag je naširoko poznat po svojoj misterioznoj istoriji, a šta je ljubav ako ne najveća misterija od svih? U proleće, ovaj grad u potpunosti otkriva svoju romantičnu dušu. Da biste to osetili, sa voljenom osobom se prošetajte parkom Petrin, skrivajući se i ljubeći među redovima rascvetalih stabala trešanja. Nakon toga, posetite Muzej Franza Kafke, a potom se divite parovima belih labudova na obali reke Vltave.

Briž, Belgija

Zbog velikih vrba, starih mostova i elegantnih kuća i zgrada, Briž važi za srednjovekovnu bajku. Možda zvuči suviše turistički, ali najbolji način da osetite grad je putem vode. Putovanje brodićem vam daje priliku da primetite mnoštvo sitnih šarmantnih detalja koji bi u suprotnom ostali neprimećeni. Kada sunce zađe, prođite “zelenim” Groenerei kanalom, a potom će vas zvuk sopstvenih koraka po praznim kaldrmisanim ulicama učiniti da se osećate kao da ovaj veličanstveni srednjovekovni svet pripada samo vašoj voljenoj osobi i vama.  

Comments