Iako bismo ponekad sigurno voleli da na posao možemo da dođemo u našoj omiljenoj, udobnoj i iznošenoj trenerci – svesni smo da bi za odlazak u kancelariju ipak trebalo da obučemo nešto prikladnije i elegantnije. Sa druge strane, želimo da ispratimo trend, izrazimo se stilski i ne provedemo baš svaku radnu nedelju u beloj košulji i suknji ili dubokim pantalonama, i zato vam u nastavku donosimo šest predloga business casual autfita, u kojima ovog leta možete otići na posao. Mada, neki od njih su toliko fashionable, da ćete u njima garantovano poželeti da izađete i na piće nakon posla!

Klasično oversize odelo i cipele na štiklu

Oversize odelo je odevni komad koji je ispratio žensku borbu za poslovnu jednakost i uspeh tokom osamdesetih godina, a nije ni čudo što je danas ponovo u trendu. Nositi odelo koje je namenski veliko je šik powermove, a sa njime garantovano nećete pogrešiti. Možete ga uklopiti kako uz košulju, tako i uz opuštenu bluzu ili majicu sa printom, a ako želite da dodate malo glamura – ukombinujte odelo uz cipele na štiklu.

Dugi blejzer u boji, mini-suknja i salonke

Dugi blejzer je odevni komad koji ćete često videti na stajliš Francuskinjama, te nije ni čudo što on uvek tako dobro izgleda. Kada nosite dugi blejzer najbolje bi bilo da se poigrate sa dužinom drugih odevnih komada uz koje ćete ga uklopiti, jer će potpuno drugačiji efekat imati uz kratku suknju. Dugi blejzer bolje se uklapa sa mini-suknjom dubokog struka, a ako želite dodatno da izdužite svoju figuru, predlažemo vam da ovaj autfit ponesete uz salonke sa niskom štiklom.

Midi suknja, košulja bez rukava i sandale

Midi suknja možda nije idealan izbor uz dugi blejzer, ali zato jeste odličan izbor uz košulju – koju možete uvući u nju ili je pak vezati oko struka. Tokom letnjih dana predlažemo vam da klasičnu košulju zamenite košuljom bez rukava, a umesto klasične poslovne pencil suknje možete se odlučiti za neku neobičniju, asimetričnu. Ravne sandale odlično će se uklopiti uz ovu kombinaciju, koja dobro izgleda u neutralnim tonovima.

Comments